Current Affairs Quiz – March 26 2018

Current Affairs Quiz – March 26

1. Which brand has been ranked as the no 1 innovator brand in India by India Innovation Outlook 2018 ?
a) Airtel
b) Flipkart
c) Oyo
d) Reliance Jio

Click here to view Answer
Answer d) Reliance Jio.India Innovation Outlook 2018 has identified Reliance Jio as the no 1 innovator brand in India ahead of Airtel, Flipkart, Paytm and Oyo. Google has been identified as the no 1 global innovator brand.

2. Indian, Chinese firms sign___________deals worth $2.36 billion.
a) Corporate
b) Agriculture
c) Medical
d) Science

Click here to view Answer
Answer b) Agriculture. Indian and Chinese companies have signed commercial deals linked to agriculture worth nearly $2.36 billion.

3. Who is appointed as the captain of Rajastan Royals?
a) Steve Smith
b) Jacob Oram
c) Ajinkya Rahane
d) Samuel Badree

Click here to view Answer
Answer c) Ajinkya Rahane. Steve Smith has stepped down as IPL side Rajasthan Royals’ captain, with Indian cricketer Ajinkya Rahane being named as the side’s new skipper.

4. What is the rank of India in globally broadband speed?
a) 67th
b) 69th
c) 68th
d) 65th

Click here to view Answer
Answer a) 67th. Steve Smith has stepped down as IPL side Rajasthan Royals’ captain, with Indian cricketer Ajinkya Rahane being named as the side’s new skipper.

5. Indira Gandhi Memorial Tulip Garden is situated in?
a) Jaipur
b) Dispur
c) Simla
d) Srinagar

Click here to view Answer
Answer d) Srinagar. Srinagar’s Indira Gandhi Memorial Tulip Garden, Asia’s largest tulip garden.

6. Anish Bhanwala won a gold medal at the ISSF Junior World Cup, in___________?
a) Air Pistol
b) Fire Pistol
c) Swimming
d) Archery

Click here to view Answer
Answer b) Fire Pistol. India’s 15-year-old shooter Anish Bhanwala won a gold medal at the ISSF Junior World Cup in the 25m rapid fire pistol event, which was India’s third gold at the event.

7. India’s oldest city is_________?
a) Ahmedabad
b) Varanasi
c) Allahabad
d) Pune

Click here to view Answer
Answer b) Varanasi.

8. First International Exhibition of Graphic Prints held in ____________?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Hyderabad
d) Mumbai

Click here to view Answer
Answer a) New Delhi. The first-ever International Print Biennale, an International Exhibition of Graphic Prints was held in New Delhi.

9. INS Ganga is associated to_______?
a) Indian Army
b) Indian Air Force
c) Indian Navy
d) CPRF

Click here to view Answer
Answer c) Indian Navy. INS Ganga (F22) is a Godavari-class guided-missile frigate of the Indian Navy.

10. Robert P. Langlands won Abel Prize 2018, is associated with_________?
a) Journalist
b) Poet
c) Actor
d) Mathematician

Click here to view Answer
Answer d) Mathematician. Canadian mathematician Robert P. Langlands (81) has won prestigious Abel Prize 2018 for his visionary programme connecting representation theory to number theory.

Leave a Comment