Current Affairs Quiz – March 25 2018

Current Affairs Quiz – March 25 2018

1. Which airport has been received award for ‘Most Improved Airport’?
a) Chennai Airport
b) Hyderabad Airport
c) Bangalore Airport
d) Ahmedabad Airport

Click here to view Answer
Answer d) Ahmedabad Airport. India’s Rio Olympics silver medalist shuttler PV Sindhu is set to be the Indian contingent’s flag-bearer at the opening ceremony of the 2018 Commonwealth Games in Australia.

2. Which state assembly has been played National Anthem for first time?
a) Tripura Assembly
b) Arunachal Pradesh Assembly
c) Nagaland Assembly
d) Assam Assembly

Click here to view Answer
Answer a) Tripura Assembly. The National Anthem was played for the first time in the Tripura Assembly as the newly-elected BJP government convened its first session.

3. Which cricketer has became the fastest-ever bowler to reach 100 wickets in ODI cricket?
a) Mohammad Nabi
b) Rashid Khan
c) Mohammad Shahzad
d) Samiullah Shenwari

Click here to view Answer
Answer b) Rashid Khan.Afghan spinner Rashid Khan has become the fastest-ever bowler to reach 100 wickets in ODI cricket, achieving the feat in his 44th ODI in the ICC World Cup Qualifier final against Windies.

4. Advani now holds Indian, Asian, World titles in ____________.
a) Billiards
b) Snooker
c) Darts
d) Table Tennis

Click here to view Answer
Answer a) Billiards. Indian billiards player Pankaj Advani beat his training partner B Bhaskar 6-1 in the Asian Billiards Championships’ final to become the reigning Indian, Asian and world champion in billiards for 2017-18.

5. Who won season’s first Grand Prix?
a) Lewis Hamilton
b) Sebastian Vettel
c) Kimi Raikkonen
d) Harrison Andrew

Click here to view Answer
Answer b) Sebastian Vettel. Ferrari’s German driver Sebastian Vettel won the F1 season’s opening Grand Prix and overall his third Australian Grand Prix title in Melbourne.

6. Who is the new CEO and MD of Tata Power?
a) Arun Sathyan
b) Aravindh Ramamoorthy
c) Arjun Sinha
d) Praveer Sinha

Click here to view Answer
Answer d) Praveer Sinha. Tata Power has appointed Praveer Sinha as the firm’s new CEO and MD with effect from May 1.

7. International day of Remembrance of the victims of Transatlantic Slave Trade is observed on_________?
a) March 24
b) March 28
c) March 25
d) March 29

Click here to view Answer
Answer c) March 25. The International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade was observed globally on 25 March.

8. India’s 2nd mission to the Moon is____________?
a) Mars Orbiter Mission 2
b) Chandrayaan-2
c) Apollo 11
d) Mars Orbiter Mission

Click here to view Answer
Answer b) Chandrayaan-2. Indian Space Research Organisation (ISRO) has said the launch of India’s second lunar mission ‘Chandrayaan-2’.

Leave a Comment