Current Affairs Quiz – March 12 2021

Current Affairs Quiz – March 12 2021

Current Affairs Quiz– March 12 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1.Who has become the first Indian woman cricketer to score 10,000 international runs across all formats?
a) Mithali Raj
b) Harmanpreet Kaur
c) Smriti Mandhana
d) Veda Krishnamurthy

Click here to View Answer
Answer a) Mithali Raj.

2. Which Indian state has announced that it will bid for the 2048 Olympics?
a) Maharashtra
b) Odisha
c) Delhi
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Delhi.

3. Which state government has ordered the removal of all roadside religious structures?
a) Uttar Pradesh
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Uttar Pradesh .

4. Which state government has planned to launch Arjuna Sahayak Irrigation Project?
a) Madhya Pradesh
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Uttar Pradesh.

5. World Kidney Day is observed on_____________.
a) March 11
b) March 12
c) March 13
d) March 14

Click here to View Answer
Answer a) March 11. The theme of the 2021 World Kidney day is “Living Well with Kidney Disease”.

6. BRICS contact group holds first meeting on trade and economic issues start from______________.
a) March 11
b) March 09
c) March 13
d) March 12

Click here to View Answer
Answer b) March 09. The theme of BRICS 2021 is ‘BRICS@15: Intra BRICS Cooperation for Continuity, Consolidation, and Consensus’.

7. ISRO and ___________ review cooperation on Lunar polar exploration.
a) NASA
b) JAXA
c) ESA
d) CNSA

Click here to View Answer
Answer b)JAXA. The Indian Space Research Organisation (ISRO) and Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) reviewed their cooperation.

8. Who has been appointed as new Chief Statistician of India?
a) Abhishek Pandit
b) Dr.M Rahul Varma
c) Dr. GP Samanta
d) Dr Vaishnavi

Click here to View Answer
Answer c) Dr. GP Samanta . He is India’s fourth CSI. He will replace Kshatrapati Shivaji who was holding an additional charge of the post since September 2020.

Leave a Comment