Current Affairs Quiz – March 12 2018

Current Affairs Quiz – March 12 2018

Current Affairs Quiz – March 12 2018

1. Which Tamil actor will be getting a first statue at the popular wax museum?
a) Sarath Kumar
b) Sathya Raj
c) Kamal Hasan
d) Rajinikanth

Click here to view Answer
Answer b) Sathya Raj. Sathyaraj is said to be the first Tamil actor, who will be getting a statue at the popular wax museum. The statue will reportedly be in the form of his character ‘Kattappa’.

2. India, France pledge to build world’s largest ____________.
a) Nuclear Plant
b) Solar Plant
c) Nutrition Industry
d) Pharmacy Industry

Click here to view Answer
Answer a) Nuclear Plant. PM Narendra Modi and French President Emmanuel Macron has pledged to begin work on “the largest nuclear power plant in the world” in India by this year.

3. Railways stops online booking of ___________from March 1.
a) E-tickets
b) I-tickets
c) Both E and I tickets
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) I-tickets. The Railways has withdrawn the sale of i-Tickets through its IRCTC website reportedly from March 1.

4. Govt approves _________’s plan to get a garment university.
a) Hyderabad
b) Chennai
c) Mumbai
d) Bangalore

Click here to view Answer
Answer d) Bangalore. A garment university will be established in Bengaluru’s Bommanahalli and the Union Textile Ministry has approved a proposal for the same.

5. Founder of French luxury label _______passes away aged 91.
a) Edith Head
b) Audrey Hepburn
c) Givenchy
d) Jacques Fath

Click here to view Answer
Answer c) Givenchy. French fashion designer Hubert Taffin de Givenchy, the founder of the luxury fashion label Givenchy, has passed away at the age of 91.

6. Saudi Arabia sets up department to probe _________cases.
a) Corruption
b) Election
c) Terrorism
d) Fraud

Click here to view Answer
Answer a) Corruption. King Salman has approved a plan to create legal departments, under the authority of the attorney general’s office, specialized in curbing corruption.

7. Ken Dodd signature tune was________.
a) Sadness
b) Happiness
c) Racism
d) Spirutuality

Click here to view Answer
Answer b) Happiness. His signature tune “Happiness” was released in 1964 and his single “Tears” was the third highest-selling song of the 1960s in Britain, beaten only by two Beatles singles.

8. Chandigarh to host two-day sports literature festival in the name of ________?
a) One Act 2018
b) Literature 2018
c) Play Write 2018
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Play Write 2018. Chandigarh is set to host a two-day sports literature festival, a first of its kind in the northern region, on March 17 and 18. The ‘Play Write 2018’ will bring together sports personalities who have either written books or have been the subject of one of more books themselves.

9. PM Modi, French President launch Solar Plant at_________.
a) Mughalsarai
b) Vindhyachal
c) Allahabad
d) Mirzapur

Click here to view Answer
Answer d) Mirzapur. Prime Minister Narendra Modi and visiting French President Emmanuel Macron on Monday inaugurated 101 megawatt solar power plant at Dadar Kala village in Mirzapur district of Uttar Pradesh.

10. Colombia votes with FARC as political party for the first time.
a) Democratic Center
b) FARC
c) Social Party of National Unity
d) Radical Change Party

Click here to view Answer
Answer b) FARC.Polls have closed in Colombia’s congressional elections that saw former members of the Farc guerilla group take part for the first time.

1 Comment

Leave a Comment