Current Affairs Quiz – March 11 2018

Current Affairs Quiz– March 11 2018

1. Which Country unfurls ‘world’s biggest flag’ stretching 200 km?
a) Peru
b) Argentina
c) Bolivia
d) Chile

Click here to view Answer
Answer c) Bolivia. Bolivia claimed to have unfurled the world’s biggest flag that stretched nearly 200 kilometres.

2.In which game event, Akhil Sheoran bags 4th gold medal for India at World Cup?
a) Shooting
b) Swimming
c) Chess
d) Athletics

Click here to view Answer
Answer a) Shooting. India’s 22-year-old shooter Akhil Sheoran won the country’s fourth gold medal at the ISSF Shooting World Cup in Guadalajara, Mexico.

3. Which city observes Less Traffic Day to combat pollution?
a) Chennai
b) Hyderabad
c) Mysore
d) Bangalore

Click here to view Answer
Answer d) Bangalore. Bengaluru has observed the second edition of Less Traffic Day, a campaign launched in February 2018 to reduce air pollution and traffic congestion in the city.

4. Who receives ‘Godavari Gaurav’ award?
a) Zarina Wahab
b) Amol Palekar
c) Vidya Sinh
d) Utpal Dutt

Click here to view Answer
Answer b) Amol Palekar. Noted actor Amol Palekar was honoured with the ‘Godavari Gaurav’ award. The 73-year-old actor, known for his performance in films like “Gol Maal” , “Choti Si Baat”, “Chitchor” among others, was presented with the award, which has been instituted by city-based ‘Kusumagraj Prathishthan’.

5. Which state passes bill for death penalty for child rape of girls below 12?
a) Uttar Pradesh
b) Assam
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

Click here to view Answer
Answer c) Rajasthan. Rajasthan Passes Bill For Death Penalty For Rape Of Girls Up To 12 Years. Those convicted of raping girls under 12 years of age or below will be given death sentence, proposed a bill that was unanimously passed in the Rajasthan Assembly on Friday.

6. Which State have their first state flag?
a) Tamil Nadu
b) Jammu Kashmir
c) Kerala
d) Uttar Pradesh

Click here to view Answer
Answer b) Jammu Kashmir. Jammu and Kashmir is an integral part of India ‘permitted’ to fly its own ‘state’ flag along with the national flag.

7. Who launches plan for cheaper TB drugs?
a) FDA
b) UNICEF
c) WHO
d) UNO

Click here to view Answer
Answer c) WHO. The World Health Organisation (WHO) has invited pharmaceutical companies around the world to submit proposals to manufacture affordable versions of newer medicines for treatment of drug resistant tuberculosis.

8. In which field, Sultan Azlan Shah Cup is associated with?
a) Cricket
b) Kabbadi
c) Hockey
d) Wrestling

Click here to view Answer
Answer c) Hockey. The Sultan Azlan Shah Cup is an annual international men’s field hockey tournament held in Malaysia. Australia outplayed England 2-1 in the final to lift the 27th Sultan Azlan Shah Cup in Malaysia.

9. In which country with India exchanged 14 agreements?
a) Spain
b) France
c) Italy
d) Germany

Click here to view Answer
Answer b) France. India and France sign 14 pacts in various fields including solar energy, climate change and defence.

10. Which state government approves state flag proposal?
a) Karnatka
b) Andhra Pradesh
c) Orissa
d) Kerala

Click here to view Answer
Answer a) Karnatka. The Siddaramaiah government has unveiled the State flag (nada dhwaja) for Karnataka. If approved by the Centre, Karnataka will be the second State to have a flag after Jammu and Kashmir.

Leave a Comment