Current Affairs Quiz – June 28 & 29 2019

Current Affairs Quiz – June 28 & 29 2019

1. Who has been crowned Miss Universe Australia 2019?
a) Priya Serrao
b) Deepti Kumari
c) Sharon Dingal
d) Steffin Grace

Click here to view Answer
Answer a) Priya Serrao. India-born Priya Serrao has been crowned Miss Universe Australia 2019. The 26-year-old was born in India, spent most part of her childhood in Oman and Dubai, before moving to Melbourne with her family at the age of 11.

2. Who has been elected as Federation of Indian Export Organisations (FIEO)?
a) Sabith Mustafa
b) Sharad Kumar Saraf
c) Raj Kumar
d) Ajay Kumar

Click here to view Answer
Answer b) Sharad Kumar Saraf. Exporters body Federation of Indian Export Organisations (FIEO) has elected Sharad Kumar Saraf as its new president. Saraf will succeed renowned exporter Ganesh Kumar Gupta.

3. Which brand has emerged as the most trusted TV Brand in 2019 by report?
a) Samsung
b) LG
c) Viu
d) Kelvinator

Click here to view Answer
Answer b) LG. As per TRA’s Brand Trust Report for 2019, LG TVs have been named the most trusted Television Brand for 2019.

4. Who has been appointed as National Housing Bank MD?
a) Yadav Kumar Reddy
b) Bala Murali Dharan
c) Rahul Raveendran
d) GM Sarada Kumar Hota

Click here to view Answer
Answer d) GM Sarada Kumar Hota. Canara BankNSE 2.12 % General Manager Sarada Kumar Hota has been appointed as the managing director of the National Housing Bank (NHB), the finance ministry said.

5. Go Tribal campaign to be launched today in ______________.
a) Mumbai
b) Nagaland
c) New Delhi
d) Shimla

Click here to view Answer
Answer c) New Delhi. The government will launch the Go Tribal Campaign in New Delhi today to promote the use of tribal handicrafts and natural products.

6. Statistics Day is observed on _____________.
a) 29 June
b) 01 July
c) 10 July
d) 15 July

Click here to view Answer
Answer a) 29 June. Statistics Day is observed on June 29th. Its main aim is to popularize the use of Statistics in everyday life . They plan to sensitize the public where Statistics subject helps in shaping and framing policies.

7. Statistics Day 2019 theme is____________.
a) Sustainable Statistics Goals
b) Sustainable Development Goals
c) Sustainable Strength Goals
d) Sustainable Framing Goals

Click here to view Answer
Answer a) Sustainable Development Goals. The theme of 2019 Statistics Day is Sustainable Development Goals. The day is celebrated on the birth anniversary of Prof. P C Mahalanobis for his invaluable contribution in establishing the National Statistical System.

8. International Day of the Tropics is observed on _____________.
a) June 05
b) June 18
c) June 29
d) July 05

Click here to view Answer
Answer c) June 29. The International Day of Tropics is observed every year on 29 June across the world with an aim to raise awareness to specific challenges faced by tropical areas and t far-reaching implications of issues affecting world’s tropical zone.

9. Jaya Arunachalam is passed away at 87, is associated with__________.
a) Actor
b) Social Worker
c) Singer
d) Environmentalist

Click here to view Answer
Answer b) Social Worker. Jaya Arunachalam, founder of Working Women’s Forum (WWF), and a pioneer of the women’s self help group movement in the country, died on Saturday. She was 87.

10. Tri-Netra technology is associated with__________.
a) Air Vehicles
b) Trains
c) Cinema
d) Sports

Click here to view Answer
Answer b) Trains. Union Minister of Railways Piyush Goyal during Question Hour informed Rajya Sabha members that Indian Railways is conducting TRI-NETRA (Terrain Imaging for Drivers Infrared, Enhanced, Optical & Radar Assisted) technology for detecting obstructions on tracks.

Leave a Comment