Current Affairs Quiz – June 27 & 28 2021

Current Affairs Quiz – June 27 & 28 2021

Current Affairs Quiz – June 27 & 28 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which state has become the first rabies-free state in India?
a) Delhi
b) Goa
c) Kerala
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer b) Goa.

2. Who has become the youngest Indian cricketer to play in all formats?
a) Shafali Verma
b) Taniya Bhatia
c) Sneh Rana
d) Smriti Mandhana

Click here to View Answer
Answer a) Shafali Verma.

3. Which city has been named the world’s most expensive city for foreign workers?
a) Tokyo
b) Mumbai
c) Ashgabat
d) Beirut

Click here to View Answer
Answer c) Ashgabat. The city topped the list in a 2021 cost-of-living survey by consultancy firm Mercer. Hong Kong was on the second position, followed by Beirut in Lebanon and Tokyo in Japan.

4. Which football player has become the joint-top scoring men’s international player of all time?
a) Cristiano Ronaldo
b) Ali saab
c) Neymar
d) Lionel Messi

Click here to View Answer
Answer a) Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo scored two penalties to tie the overall men’s scoring record with 109 goals in 176 matches and Portugal advanced to the round of 16 at the European Championship after a 2-2 draw with France.

5. Which company has acquired an American instant messaging app ‘Wickr’?
a) Facebook
b) Microsoft
c) Facebook
d) Amazon

Click here to View Answer
Answer d) Amazon. It must be noted that Wickr offers the most secure, end-to-end encrypted, communication technology, with advanced security features, that are not available with traditional communications services across messaging, voice and video calling, file sharing, and collaboration.

6. Micro-, Small and Medium-sized Enterprises Day is observed on_______________.
a) June 21
b) June 23
c) June 25
d) June 27

Click here to View Answer
Answer d) June 27. In 2021, the theme is “MSME 2021: key to an inclusive and sustainable recovery.”

7. Deepika Kumari became world No. 1 after winning gold at World Cup, is associated with_____________.
a) Swimming
b) Boxing
c) Archery
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Archery. Star Indian archer Deepika Kumari on Monday regained the number one position in global rankings following her hat-trick of gold medals at the World Cup Stage 3 here.

8. Rahi Sarnobat won gold medal, is associated with_____________.
a) Swimming
b) Boxing
c) Wrestling
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer d) Shooting. Tokyo Olympics-bound Indian shooter Rahi Sarnobat won the gold medal in the 25m pistol event at the ongoing International Shooting Sport Federation (ISSF) World Cup being held in Osijek, Croatia on June 28, 2021.

 

 

Leave a Comment