Current Affairs Quiz – June 25 & 26 2020

Current Affairs Quiz – June 25 & 26 2020

1. Where is Kushinagar Airport located?
a) Himachal Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) J&K
d) Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh. Union Cabinet chaired by the Prime Minister Narendra Modi approved the declaration of Kushinagar Airport in Uttar Pradesh as an International Airport.

2. Who has launched eBloodServices?
a) Nitin Gadkari
b) Ram Nath Govind
c) Harsh Vardhan
d) Arjun Munda

Click here to View Answer
Answer c) Harsh Vardhan.

3. The world’s first Yoga University was launched in which country?
a) Australia
b) USA
c) India
d) China

Click here to View Answer
Answer c) India. The University was launched as a part of the commemorations for the 6th International Yoga Day.

4. Who has been appointed head coach of Uttarakhand cricket team?
a) Wasim Jaffer
b) Amol Muzumdar
c) Zaheer Khan
d) Chandrapaul Pandit

Click here to View Answer
Answer a) Wasim Jaffer. Former India opener and domestic stalwart Wasim Jaffer has been appointed head coach of the Uttarakhand cricket team for the upcoming domestic season.

5. Which team won 2019-20 English Premier League title?
a) Liverpool
b) Manchester city FC
c) FC Barcelona
d) Real Madrid

Click here to View Answer
Answer a) Liverpool. This is the first time that Liverpool has won the English Premier League title.

6. When do we observe International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking?
a) June 03
b) June 15
c) June 26
d) July 08

Click here to View Answer
Answer c) June 26. The United Nations General Assembly declared 26th June to be observed as the International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking.

7. Who has launched web portal of Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan?
a) Thavar chand Gehlot
b) Narottam Mishra
c) Shivraj Singh Chouhan
d) Narendra Singh Tomar

Click here to View Answer
Answer d) Narendra Singh Tomar.The Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan is the massive employment generation-cum-rural infrastructure creation programme of Government of India which was inaugurated by Prime Minister Narendra Modi.

8. Behaviour change campaign was launched by which organisation?
a) Reserve Bank of India
b) National Development Council
c) Planning Commission
d) NITI Aayog

Click here to View Answer
Answer d) NITI Aayog. The campaign will help people in following the norms in containing the spread of COVID-19.

9. “Yuva Pay” has launched by which bank?
a) Axis bank
b) Yes bank
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer b) Yes bank. Yes Bank launched its digital wallet solution ‘Yuva Pay’ in partnership with UDMA Technologies to enable contactless payments for its customers.

10. When do we observe International Day in Support of Victims of Torture?
a) April 23
b) May 17
c) June 26
d) August 08

Click here to View Answer
Answer c) June 26.

11. Which countries will host the 2023 FIFA Women’s World Cup?
a) Australia and New Zealand
b) Australia and India
c) India and Australia
d) Brazil and Germany

Click here to View Answer
Answer a) Australia and New Zealand . FIFA said that the joint bid submitted by Football Federation Australia and New Zealand Football received 22 of the 35 valid votes cast by the FIFA Council members in the first ballot, with the Colombian Football Association having obtained 13 votes.

12. Rajesh Shukla was sworn-in as the fifth Lokayukta of which state?
a) Gujarat
b) Bihar
c) Assam
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer a) Gujarat. Retired Gujarat High Court Judge Justice Rajesh Shukla was sworn-in as the fifth Lokayukta of the state.

Leave a Comment