Current Affairs Quiz – June 24 2019

Current Affairs Quiz – June 24 2019

1. Who won Mallorca Open title?
a) Sofia Kenin
b) Belinda Bencic
c) Cora Felina
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Belinda Bencic. American 20-year-old Sofia Kenin saved three match points on her way to beating third seed Belinda Bencic 6-7(2-7), 7-6(7-5), 6-4 in the final of the Mallorca Open on Sunday.

2. Who has been honoured with ‘Innovative Research Excellence Award 2019’?
a) Nagesh Vaithy
b) Sabith Abbas
c) Gaurav Nigam
d) Gunal Thimethi

Click here to View Answer
Answer c) Gaurav Nigam. Dr Gaurav Nigam, an educationist, pediatrician and author, honoured with ‘Innovative Research Excellence Award 2019’. Dr Gaurav Nigam conferred with ‘Innovative Research Excellence Award 2019’ .

3. Which country has gifted Manipur a Peace Museum built on WWII memories?
a) USA
b) China
c) Nepal
d) Japan

Click here to View Answer
Answer d) Japan. Japan gifted Manipur, one of India’s north eastern state a Museum of Peace built on the memories of Battle of Imphal, one of the fiercest battles of 2nd World War (WWII). The inauguration of Imphal Peace Museum marked 75th anniversary of Battle of Imphal.

4. India clinched the women’s FIH Series Finals Hockey Tournament by beating ________.
a) Thailand
b) Japan
c) Indonesia
d) China

Click here to View Answer
Answer b) Japan. India clinched the women’s FIH Series Finals Hockey Tournament by beating hosts Japan 3-1 in summit clash at the Hiroshima Hockey Stadium in Japan.

5. Olympic Committee (IOC) has formally opened its new headquarters in ________________.
a) Geneva
b) Norway
c) Argentina
d) Switzerland

Click here to View Answer
Answer d) Switzerland. On Olympic Games’ 125th anniversary, International Olympic Committee (IOC) has formally opened its new headquarters in Lausanne, Switzerland. The innaugration of new headquarters comes exactly 125 years after Olympic Games were revived.

6. Who won French Grand Prix?
a) Max Verstappen
b) Sebastian Vettel
c) Lewis Hamilton
d) Valtteri Bottas

Click here to View Answer
Answer c) Lewis Hamilton. Mercedes’ British driver and defending world champion Lewis Hamilton registered his sixth win of the season after winning the French Grand Prix on Sunday.

7. Which player has become the highest wicket-taker among South Africans in World Cup history?
a) Imran Thahir
b) Hasim Amla
c) Kagiso Rabada
d) Ben Stokes

Click here to View Answer
Answer a) Imran Thahir. South Africa’s 40-year-old leg-spinner Imran Tahir has become the highest wicket-taker among South Africans in World Cup history. Tahir achieved the feat by taking two wickets against Pakistan on Sunday, taking his tally to 39 wickets in World Cups.

8. Who won Halle Open title?
a) William Samson
b) Roger Federer
c) David Goffin
d) Warner Sham

Click here to View Answer
Answer b) Roger Federer . World number three Roger Federer defeated David Goffin 7-6(7-2), 6-1 in the final on Sunday to win the Halle Open for the 10th time.

9. Who won Ghazouani presidential election?
a) Mohamed Ould Ghazouani
b) Raabak Oswami
c) Hasim Rabadalam
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Mohamed Ould Ghazouani. Mauritania’s ruling party candidate Mohamed Ould Ghazouani has won the presidential election with 52 percent of the vote, the electoral commission announced on Sunday, with opposition candidates crying foul.

Leave a Comment