Current Affairs Quiz – June 18 2019

Current Affairs Quiz – June 18 2019

1. Who has been appointed as Pakistan ISI chief?
a) Faiz Hameed
b) Shyam Ahmed
c) Muhammed Nabeel
d) Rabeek Aslam

Click here to view Answer
Answer a) Faiz Hameed . Pakistan has appointed Lieutenant General Faiz Hameed as the new Director General of the Inter-Services Intelligence (ISI).

2.Which country will host COP-14 of UNCDD in September 2019?
a) Russia
b) USA
c) India
d) Nepal

Click here to view Answer
Answer c) India. For the first time ever India will be hosting the 14th session of Conference of Parties (COP-14) of United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD) in September 2019, to address the issue of land degradation and desertification.

3. The 2nd edition of India and Italy Joint Working Group on counter terrorism was held in ________________.
a) Mumbai
b) Rome
c) Venice
d) New Delhi

Click here to view Answer
Answer d) New Delhi. The 2nd Meeting of India-Italy Joint Working Group on Counter Terrorism was held in New Delhi, India on 17 June 2019.

4. Which government has begin the construction of roads using plastic waste?
a) Pune
b) Lucknow
c) Jamshedpur
d) Jhansi

Click here to view Answer
Answer b) Lucknow. The Lucknow Development Authority (LDA) is constructing a road using plastic waste for the first time ever. The road is constructed from Gomti Nagar Police Station to Indian Institute of Management (IIM) under a pilot project by LDA in Lucknow, Uttar Pradesh.

5. Who has ranked no.1 in tennis ranking in male category?
a) Roger Federer
b) Novak djokovic
c) Dominic Thiem
d) Rafael Nadal

Click here to view Answer
Answer b) Novak djokovic. According to Association of Tennis Professionals (ATP) ranking Novak Djokovic of Serbia continue to be as World Number 1.

6. Who has ranked no.1 in tennis ranking in Female category?
a) Serena Williams
b) Maria Sharapova
c) Naomi Osaka
d) Shres Pojau

Click here to view Answer
Answer c) Naomi Osaka. In the latest Women’s Tennis Association (WTA) and Association of Tennis Professionals (ATP) rankings Naomi Osaka of Japan’s and Novak Djokovic of Serbia continue to be as World Number 1.

7. World Food India 2019 to be held in _______________.
a) Mumbai
b) Bangalore
c) Kolkata
d) New Delhi

Click here to view Answer
Answer d) New Delhi.Smt. Harsimrat Kaur Badal, Union Minister for Food Processing Industries, recently announced that World Food India 2019 will be held at Vigyan Bhawan and Rajpath Lawns in New Delhi from 1st to 4th November 2019.

8. Who has become 1st spinner in history to give away 100 runs in an ODI?
a) Rashid Khan
b) Lashith Malinga
c) Sarfaraz Ahmed
d) Ross taylor

Click here to view Answer
Answer a) Rashid Khan. World number three ODI bowler Rashid Khan has become the first spinner in history to give away 100 runs in an ODI.

9. Which player has break world record for hitting most sixes in an ODI?
a) Rohit Sharma
b) Eoin Morgan
c) AB De Villers
d) Chris Gayle

Click here to view Answer
Answer b) Eoin Morgan. England captain Eoin Morgan set the world record for most sixes (17) in an ODI, achieving the feat during his 71-ball 148-run knock against Afghanistan in World Cup today.

10. Autistic Pride Day is observed on ______________.
a) May 10
b) May 16
c) June 18
d) June 20

Click here to view Answer
Answer c) June 18. Autistic Pride Day, originally an Aspies for Freedom initiative, is a pride celebration for autistics held on 18 June each year. Autistic pride recognises the importance of pride for autistics and its role in bringing about positive changes in the broader society.

Leave a Comment