Current Affairs Quiz – June 16 2019

Current Affairs Quiz – June 16 2019

1. Who has become the fastest batsman to score 11,000 runs in ODI cricket?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kholi
c) Imran Khan
d) Arfaz Ahmed

Click here to view Answer
Answer b) Virat Kholi. India captain Virat Kohli has become the fastest batsman to score 11,000 runs in ODI cricket, achieving the feat in his 222nd innings, against Pakistan in 2019 World Cup on Sunday.

2. Who was crowned Miss India 2019?
a) Suman Rao
b) Shreya Shanker
c) Anukeerthy Vas
d) Sanjana Vij

Click here to view Answer
Answer a) Suman Rao. Rajasthan’s Suman Rao was named Miss India at the 56th Femina Miss India 2019. Miss India 2018 Anukreethy Vas crowned Suman, a CA aspirant, who’ll go on to represent India at Miss World.

3. Guadalajara International Book Fair is held at_________.
a) Geneva
b) India
c) Thailand
d) Mexico

Click here to view Answer
Answer d) Mexico. India designated as guest country at Guadalajara International Book Fair in Mexico. India designated as the Guest of Honour at the 33rd Feria Internacional del Libro de Guadalajara (Guadalajara International Book Fair)in Mexico, the National Book Trust.

4. Which month is celebrated as the LGBTQ Pride month?
a) May
b) June
c) July
d) August

Click here to view Answer
Answer b) June. June month is celebrated as the LGBTQ Pride month. June month is celebrated as the Lesbian, gay, bisexual, transgender and queer or questioning (LGBTQ) Pride month all over the world.

5. Worlds highest weather stations is installed at____________.
a) Makalu
b) Kilimanjaro
c) Everest
d) Lhoste

Click here to view Answer
Answer c) Everest. Scientists places worlds highest weather stations atop Mount Everest. Scientists from National Geographic Society and Tribhuvan University installed have installed two highest weather stations in the world in an expedition to Mount Everest that wrapped up in June 2019.

6. India remained at ______in the latest FIFA Rankings.
a) 56
b) 78
c) 92
d) 101

Click here to view Answer
Answer d) 101. India remained at 101 in the latest FIFA Rankings. The Indian men’s football team remained static at the 101st position in the latest FIFA rankings.

7. Operation Vijay is associated with_________.
a) Annexation of Goa
b) Kargil War
c) Operation Mehadoot
d) Kargil Vijay Diwas

Click here to view Answer
Answer d) Kargil Vijay Diwas. India will be celebrating this year the 20th anniversary of Operation Vijay also called Kargil Vijay Diwas for over three days from 25 July to 27 July 2019 at Dras and New Delhi.

8. Who has become Asia’s richest self-made woman at $10.5 bn?
a) Zhong Huijuan
b) Jain Sonam
c) Yash Chopra
d) Abika Nathana

Click here to view Answer
Answer a) Zhong Huijuan. China’s Zhong Huijuan, a former chemistry teacher who founded Hansoh Pharmaceutical in 1995, became Asia’s wealthiest self-made woman with a $10.5-billion fortune, according to Bloomberg.

9. Copa America tournament is associated with____________.
a) Hockey
b) Basket Ball
c) football
d) Cricket

Click here to view Answer
Answer c) Football. Australia and Qatar to be guest nations at the 2020 Copa America. Australia will be one of the two guest nations at the 2020 Copa America.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment