Current Affairs Quiz – June 15 2019

Current Affairs Quiz – June 15 2019

1. Pazhavila Ramesan passed away at 83, who is associated with____________. 
a) Poet
b) Lyricist
c) Actor
d) Both a & b

Click here to view Answer
Answer d) Both a & b. Poet and lyricist Pazhavila Ramesan passed away on 13 June. Poet and lyricist Pazhavila Ramesan passed away on 13 June 2019 at Thiruvananthapuram. He was 83. He was ailing for some time.

2. Who has been appointed as CEO of Reckitt Benckiser?
a) Siva Rama Krishnan
b) Vikram Dev
c) Laxman Narasimhan
d) Arvind Nath

Click here to view Answer
Answer c) Laxman Narasimhan. Narasimhan has been appointed as CEO of Reckitt Benckiser. PepsiCo executive Laxman Narasimhan has been appointed as the chief executive officer of the British consumer goods giant Reckitt Benckiser.

3. Who won the 2019 Pacific International Billiards Championship?
a) Adam Smith
b) Saurav Veer
c) Christopher Nelon
d) Peter Gilchrist

Click here to view Answer
Answer d) Peter Gilchrist. Peter Gilchrist won the 2019 Pacific International Billiards Championship at the Yarraville Club in Melbourne, Australia.

4. Who is the only Indian in the list of top paid athletes?
a) MS Dhoni
b) PV Sindhu
c) Saina Nehwal
d) Virat Kholi

Click here to view Answer
Answer d) Virat Kholi. Indian cricketer Virat Kohli is the only Indian in the Forbes list of world’s highest-paid athletes. He has been estimated with an annual earnings of $25 million.

5. Global Wind day is observed on _____________.
a) May 20
b) May 30
c) June 01
d) June 15

Click here to view Answer
Answer d) June 15. Global Wind Day is a worldwide event that occurs annually on 15 June. It is organised by WindEurope (windeurope.org) and GWEC (Global Wind Energy Council).

6. Who won BBC Award for 2019?
a) Anuradha premkumar
b) Srimathi Vatsan
c) Akshaya Patra
d) Monika Chand

Click here to view Answer
Answer c) Akshaya Patra. Akshaya Patra, a Bengaluru-based non-profit organisation (NGO) running one of the world’s largest school meals project in India was awarded BBC (British Broadcasting Corporation) World Service Global Champion Award for the programme.

7. 16th Asia Media Summit was held at____________.
a) Norway
b) Uruguay
c) Combodia
d) Geneva

Click here to view Answer
Answer d) Geneva. The 16th Asia Media Summit was successfully concluded on 13 June in Cambodia. The 16th Asia Media Summit was concluded on 13 June in Cambodia.

8. which team won the biggest-ever victory in FIFA Women’s World Cup?
a) United States
b) France
c) Thailand
d) Nigeria

Click here to view Answer
Answer a) United States. United States claim biggest ever Women’s Fifa World Cup win. United States won the biggest-ever victory in FIFA Women’s World Cup .They defeated Thailand in Group-F match at Reims in France.

9. Bennu is associated with____________.
a) Plant
b) Animals
c) Asteroids
d) Virus

Click here to view Answer
Answer c) Asteroids. NASAs OSIRIS REx spacecraft creates new record. NASA’s OSIRIS-REx spacecraft entered its second orbital phase around asteroid Bennu, called Orbital B on June 12, 2019. It broke its own world record for the closest orbit of a planetary body.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment