Current Affairs Quiz – June 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – June 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – June 13 & 14 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which state government has launched ‘Yuva Shakti Corona Mukti Abhiyan’?
a) Jharkhand
b) Uttar Pradesh
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh. The state government of Madhya Pradesh has launched ‘Yuva Shakti Corona Mukti Abhiyan’ to make the people of the state aware of the ongoing COVID-19 pandemic.

2. Who has become the new Prime Minister of Israel?
a) Yair Lapid
b) Benjamin Netanyahu
c) Naftali Bennett
d) None of the Above

Click here to View Answer
Answer c) Naftali Bennett. He leads the right-wing Yamina Party which has called for Israel to annex parts of the West Bank.

3. Who has become the first man to win all four major Grand Slams twice?
a) Novak Djokovic
b) Rafael Nadal
c) Roger Federer
d) None of the Above

Click here to View Answer
Answer a) Novak Djokovic. Novak Djokovic won his 19th Grand Slam title after beating Stefanos Tsitsipas in the French Open final on June 13, 2021. With the win, Djokovic has become the first man to win all four majors twice.

4. International Albinism Awareness Day is observed on____________.
a) June 10
b) June 12
c) June 13
d) June 15

Click here to View Answer
Answer c) June 13. “Strength Beyond All Odds” is the theme for this year’s International Albinism Awareness Day.

5. World Blood Donor Day is observed on____________.
a) June 10
b) June 12
c) June 13
d) June 14

Click here to View Answer
Answer d) June 14. For 2021, the World Blood Donor Day slogan will be “Give blood and keep the world beating”. The host country for World Blood Donor Day 2021 is Rome, Italy.

6. India secured _________rank in Coursera’s Global Skills Report 2021.
a) 9th
b) 67th
c) 73rd
d) 24th

Click here to View Answer
Answer b) 67th . Indian learners have high proficiency in digital skills like Cloud Computing (83%) and Machine Learning (52%) & 54% in Mathematical skills.

7. Biotechnology company ____________ has appointed Akshay Kumar as brand ambassador.
a) Bio-one
b) Pfizer
c) MyLab
d) Green Signal

Click here to View Answer
Answer c) MyLab. Bollywood superstar, Akshay Kumar has been appointed as the new brand ambassador of biotechnology company Mylab Discovery Solutions.

8. Which country will become the world’s first mask-free country in the Corona period?
a) Israel
b) Iran
c) Syria
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer a) Israel. This was announced by Israel’s Health Minister Yuli Edelstein. The rule of applying masks outside has already been abolished in the country.

Leave a Comment