Current Affairs Quiz – June 04 2019

Current Affairs Quiz – June 04 2019

1. Who has been elected Speaker of Goa Assembly?
a) Ramesh Kumar
b) Rajesh Patnekar
c) Shantha Kumar
d) Advik Yash

Click here to view Answer
Answer b) Rajesh Patnekar . BJP MLA Rajesh Patnekar was elected as the Speaker of Goa Assembly, defeating ex-state CM Pratapsingh Rane of Congress by 22-16 votes.

2. Rythu Bandhu scheme is associated with_________.
a) Education
b) Banking sector
c) Science
d) Agriculture

Click here to view Answer
Answer d) Agriculture. Telangana launched Rythu Bandhu scheme. Telangana government released Rs 6,900 crore for the Rythu Bandhu scheme for Kharif season.

3. Who has been appointed as brand ambassador of Veeba foods?
a) Salman Khan
b) Amir Khan
c) Hrithik Roshan
d) Shah Rukh Khan

Click here to view Answer
Answer d) Shah Rukh Khan. Eminent Consumer Brand Veeba foods appoint Shah Rukh Khan as its brand Ambassador for its new brand.

4. International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed on ________.
a) June 1
b) June 4
c) June 10
d) June 18

Click here to view Answer
Answer b) June 4. International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed on 4 June. The International Day of Innocent Children Victims of Aggression is a United Nations observance each 4 June.

5. Which is the Highest volcano in Europe?
a) Krakotao
b) Mauna Loa
c) Etna
d) Kilauea

Click here to view Answer
Answer c) Etna. Europes highest volcano Mount Etna erupted. Mount Etnaa, Europe’s Highest Volcano and one of the world’s most active volcanoes, erupted spitting molten lava high into the sky.

6. Who has elected as the new president of El Salvador?
a) Carlos Calleja
b) Mauricio Funes
c) Nayib Bukele
d) Antonio Saca

Click here to view Answer
Answer c) Nayib Bukele. Nayib Bukele is elected as the new president of El Salvador. Nayib Bukele is elected as the new president of El Salvador.

7. Organisation of Islamic Cooperation (OIC) summit held at__________.
a) Mecca
b) Medina
c) Jerusalem
d) Riyadh

Click here to view Answer
Answer a) Mecca. Organisation of Islamic Cooperation (OIC) summit held at Mecca. The 14th summit of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC) held in Mecca, Saudi Arabia was hosted by Saudi King Salman bin Abdul Aziz Al Saud.

8. Who has been appointed as Advocate General of Chhattisgarh?
a) Satish Chandra Verma
b) Subash Chandra Pandiyan
c) Sabarish Raj
d) Abhay Krishna

Click here to view Answer
Answer a) Satish Chandra Verma. Satish Chandra Verma appointed as Advocate General of Chhattisgarh. Government of Chhattisgarh appointment Sathish Chandra Verma as its new Advocate General (AG). He was previously working as additional Advocate General. He replaces Kanak Tiwari.

9. Cricket World Cup: The Indian Challenge’ book is written by__________.
a) Ashik Abbas
b) Sabith Aslam
c) Vaithy Prabu
d) Ashis Ray

Click here to view Answer
Answer d) Ashis Ray. Celebrated cricket broadcaster Ashis Ray released a new book titled ‘Cricket World Cup: The Indian Challenge’. It the new book he has Ray penned down the journey of Indian cricket at the World Cups since the inaugural edition of WCs in 1975.

10. Quadrilateral Security Dialogue (Quad) meets in ________.
a) Burma
b) Bangkok
c) Mauritius
d) Japan

Click here to view Answer
Answer b) Bangkok. The Quadrilateral Security Dialogue also known as Quad is an informal strategic grouping consisting of India, US, Australia and Japan recently met in Bangkok in Thailand.

11. Who has named world’s first billionaire rapper by Forbes magazine?
a) Rihanna
b) Drake
c) Jay Z
d) Lil Wayne

Click here to view Answer
Answer c) Jay Z. Jay-Z has been named the world’s first billionaire rapper by Forbes. Apart from a $100 million (over ₹691 crore) stake in subscription-based streaming service Tidal.

Leave a Comment