Current Affairs Quiz – July 31 2019

Current Affairs Quiz – July 31 2019

1. Centre to conduct the 22nd National Conference on e Governance is held at_________.
a) Meghalaya
b) Tamilnadu
c) Punjab
d) Karanataka

Click here to View Answer
Answer a) Meghalaya. The Centre is to organize the 22nd National Conference on e-Governance 2019 on 8-9th August, 2019 at Shillong, Meghalaya. For the first time ever, the event is being organized in North-Eastern region of the country.

2. Who has been elected as Karnataka Assembly Speaker?
a) R Ashoka
b) Goving M kajrol
c) Vishweshwar Hegde Kageri
d) Laxman Savadi

Click here to View Answer
Answer c) Vishweshwar Hegde Kageri. BJP MLA Vishweshwar Hegde Kageri has been elected as Karnataka Assembly Speaker. Kageri was the only one to file the nomination papers for the post following Congress MLA KR Ramesh Kumar’s resignation as the Speaker after Congress-JD(S) coalition government

3. Who will be the new Finance Secretary?
a) Ajay Bhora
b) Vishnu Raj
c) Vijay Shankar Yadav
d) Rajiv Kumar

Click here to View Answer
Answer d) Rajiv Kumar. The government has designated financial services secretary Rajiv Kumar as finance secretary. The appointments committee of the cabinet (ACC) gave its approval to the designation of the 1984 Jharkhand cadre Indian Administrative Service (IAS) officer as the finance secretary.

4. Who will be the new CEO of Mindtree?
a) Debashis Chatterjee
b) Rajiv Mehta
c) Arjun Ramasamy
d) Pandit Kumar Yadav

Click here to View Answer
Answer a) Debashis Chatterjee. Former Cognizant executive Debashis Chatterjee will take over as Mindtree’s new Chief Executive Officer on August 1, CNBC-TV18 reported quoting sources. Chatterjee served as the executive vice president and president, global delivery, in Cognizant before he quit in May after serving the company for 23 years.

5. According to QS, Which city has been rated as the best student city in India?
a) Chennai
b) Bangalore
c) Mumbai
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Bangalore. Bengaluru has been rated as the best student city in India on a ranking that focuses on the number and performance of universities, employers hiring, the city’s affordability, desirability and quality of life, and the diversity of student body.

6. According to QS, which city has been rated as the world’s best student city ?
a) Canada
b) Australia
c) Philipines
d) London

Click here to View Answer
Answer d) London. London is the world’s best student city for the second consecutive year, according to the sixth edition of the QS Best Student Cities Ranking compiled by global consultancy QS Quacquarelli Symonds.

7. B.Sai Praneeth has jumped four places to enter in the top 20 players, is associated with ___________.
a) Tennis
b) Boxing
c) Badminton
d) Cricket

Click here to View Answer
Answer c) Badminton. Indian shuttler B.Sai Praneeth has jumped four places to enter in the top 20 players in the latest World Badminton Rankings.

8. Subir Vithal Gokarn is passed away at 60, is associated with_________.
a) Ex-Navy Chief
b) Singer
c) Ex-RBI Governor
d) Ex- Member of Parliament

Click here to View Answer
Answer c) Ex-RBI Governor. Former Reserve Bank of India Deputy Governor Dr Subir Vithal Gokarn (60) passed away after a brief illness. He was the RBI Deputy Governor from 2009-12 and oversaw Monetary Policy Research and Financial Markets department.

9. Infosys launches Cyber Defence Center in __________.
a) Sweden
b) Romania
c) Mexico
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer b) Romania. Infosys announced the launch of its state-of-the-art Cyber Defence Center in Bucharest, Romania.The Defence Center is an expansion of services delivered through Infosys Digital Innovation Center which opened in Bucharest.

Leave a Comment