Current Affairs Quiz- July 28 2019

Current Affairs Quiz- July 28 2019

1. Who has been appointed as the next Director General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army?
a) Paramjit Singh
b) Prajin Yadav
c) Veer Gupta
d) Amar Nath

Click here to View Answer
Answer a) Paramjit Singh. Lt Gen Paramjit Singh is appointed as the next Director General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army.

2. 5th Dharma-Dhamma conference being held in __________.
a) Pune
b) Jaipur
c) Rajgir
d) Lucjnow

Click here to View Answer
Answer c) Rajgir. 5th International Dharma-Dhamma conference is being held Rajgir International Convention Centre in Rajgir, Bihar from 27-28 July 2019.

3. Khelo India Youth Games 2020 to be held in _____________.
a) Dispur
b) Shillong
c) Chennai
d) Guwahati

Click here to View Answer
Answer d) Guwahati. Union Minister of Sports Kiren Rijiju announced that 3rd edition of Khelo India Youth Games will be held in Guwahati, Assam between 18-30 January 2020.

4. Jaipal Reddy is passed away at 77, is associated with___________.
a) Cinema
b) Sports
c) Science
d) Politics

Click here to View Answer
Answer d) Politics. Former Union Minister and senior Congress leader Jaipal Reddy passed away aged 77 at a private hospital in Hyderabad after suffering from pneumonia.

5. Which company has become largest telecom operator in India within 3 years of starting operations?
a) Reliance Jio
b) BSNL
c) Airtel
d) Vodafone

Click here to View Answer
Answer a) Reliance Jio. Within three years of starting its commercial operations, Reliance Jio has become the country’s largest telecom operator with a subscriber base of 331.3 million.

6. World Hepatitis Day is observed on ___________.
a) July 12
b) July 19
c) July 25
d) July 28

Click here to View Answer
Answer d) July 28. World Hepatitis Day, observed on July 28 every year, aims to raise global awareness of hepatitis — a group of infectious diseases known as Hepatitis A, B, C, D, and E — and encourage prevention, diagnosis and treatment.

7. World Hepatitis Day 2019 theme is______________.
a) Find the Missing Millions
b) Find the Hepatitis Millions
c) Odd the Organ Millions
d) Odd the Missing Millions

Click here to View Answer
Answer a) Find the Missing Millions. Theme for 2019: Find the Missing Millions.

8. PepsiCo headquarter is situated in_________.
a) Geneva
b) Australia
c) New York
d) Canada

Click here to View Answer
Answer c) New York. Food and beverages major PepsiCo India on Sunday said it plans to invest Rs 514 crore over the next three years to set up a greenfield snacks manufacturing plant in Uttar Pradesh.

Leave a Comment