Current Affairs Quiz – July 27 2019

Current Affairs Quiz – July 27 2019

Current Affairs Quiz


1. Who is the Sports and Youth Affairs Minister?
a) Arjun Munda
b) K Jaishankar
c) Kiren Rijiju
d) Raj Nath Singh

Click here to View Answer
Answer c) Kiren Rijiju. High-Level Committee has been constituted under chairmanship Union Minister of Sports Kiren Rijiju to coordinate and strategise preparation for 2020 and 2024 Olympics.

2. Who has been appointed as the head of ICC’s influential Finance and Commercial Affairs committee?
a) Ehsan Mani
b) Arvind Manimaran
c) Ajay Kumar
d) Sanjith Kumar

Click here to View Answer
Answer a) Ehsan Mani. Pakistan Cricket Board’s chairman Ehsan Mani has been appointed as the head of the International Cricket Council’s (ICC) influential Finance & Commercial Affairs committee (F&CA).

3. Which country has been invited to be a Partner Country for International Gita Jayanti Mahotsav?
a) Pakistan
b) Sri Lanka
c) Nepal
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer c) Nepal. Chief Minister of Haryana Manohar Lal Khattar has invited Nepal to be Partner Country for International Gita Jayanti Mahotsav scheduled to be held at Kurukshetra from 3-8 December 2019.

4. Who won the Tribute Actor award at 2019 Toronto International Film Festival (TIFF)?
a) Jackie Chan
b) Will Smith
c) Leonardo Di Caprio
d) Meryl Streep

Click here to View Answer
Answer d) Meryl Streep. Often described as the “best actress of her generation”, Streep is particularly known for her versatility and accents. Nominated for a record 21 Academy Awards, she has won three.

5. B.S. Yediyurappa, the new Chief Minister of Karnataka, is associated with _________.
a) INC
b) BJP
c) JD(S)
d) AIADMK

Click here to View Answer
Answer b) BJP. State BJP President B.S. Yediyurappa (76) took oath as 31st Chief Minister of Karnataka by Governor Vajubhai Vala. His appointment comes 3 days after collapse of Congress-JD(S) government.

6. Meg Lanning is associated with _______.
a) Tennis
b) Cricket
c) Badminton
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer b) Cricket. Australia Women captain Meg Lanning smashed an unbeaten 133 off 63 balls, including seven sixes and 17 fours, against England Women in first T20I, breaking the record for the highest individual score in a women’s T20I.

7. Name the first Indian, who has been crowned Miss Deaf World 2019?
a) Parineeti Jain
b) Vidisha Baliyan
c) Swarna Gupta
d) Ranija Mukherjee

Click here to View Answer
Answer b) Vidisha Baliyan. Vidisha Baliyan, a 21-year-old girl from Uttar Pradesh, has been crowned Miss Deaf World 2019, the first Indian to bag the title. The international beauty pageant was held in Mbombela, South Africa. She’s a former international tennis player who represented India in the Deaflympics.

8. The Confederation of Indian Industry (CII) is organising the third edition of Global Ayurveda Summit 2019 in __________.
a) Chennai
b) Thiruvanandhapuram
c) Kochi
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer c) Kochi. The main theme will be ‘Mainstreaming Ayurveda Startups, Innovation and Branding,’.

9. Beji Caid Essebsi was a famous Politician from __________.
a) Russia
b) Italy
c) Tunisia
d) Germany

Click here to View Answer
Answer c) Tunisia. Tunisia’s first freely elected President, Beji Caid Essebsi, has died aged 92. Essebsi won Tunisia’s first free elections in 2014 following Arab uprisings across the region.

10. Who has topped the Instagram Sports Rich List for 2019?
a) Cristiano Ronaldo
b) Lionel Messi
c) Virat Kohli
d) Rafael Nadal

Click here to View Answer
Answer a) Cristiano Ronaldo. He received $975,000 per post to endorse products from companies on the social media platform.

Leave a Comment