Current Affairs Quiz – July 22 2019

Current Affairs Quiz – July 22 2019

1. Eleventh DefExpo India- 2020 to be held in ____________.
a) Pune
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer d) Lucknow. The 11th DefExpo India-2020 is scheduled to be held for the first time in Uttar Pradesh’s capital Lucknow.

2. G Sathiyan-Archana Kamath win mixed doubles gold, is associated with_________.
a) Badminton
b) Swimming
c) Tennis
d) Table Tennis

Click here to View Answer
Answer d) Table Tennis. India’s G Sathiyan and Archana Kamath won the mixed doubles . Sathiyan and Archana Kamath won 21st Commonwealth Table Tennis Championship .

3. Who has been appointed as India’s Ambassador to Israel?
a) Sanjeev Kumar Singla
b) Manas Vikram
c) Reshma Pasapuleti
d) Vedha Krishnamurthy

Click here to View Answer
Answer a) Sanjeev Kumar Singla. Senior diplomat Sanjeev Kumar Singla is appointed as the next Indian Ambassador to Israel. He is a 1997-batch Indian Foreign Service officer.

4. Nishagandhi Monsoon Ragas Music Fest organized by ___________.
a) Tamil Nadu
b) Karanatka
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Kerala. Nishagandhi Monsoon Ragas Music Festival is being organised by Kerala Tourism in Thiruvananthapuram.

5. Who has become India’s first gold-medallist in Kazakhstan President’s Cup 2019?
a) Archana Murthy
b) Shiva Thapa
c) Malvendra Kumar
d) Duryodhan Singh

Click here to View Answer
Answer b) Shiva Thapa. The new weight category has been easy to adapt: Shiva Thapa. Sweety Boora (81kg) and Duryodhan Singh Negi (69kg) ended the tournament with a bronze.

6. Which city has has topped the list of “most digitised cities”?
a) Chennai
b) Bangalore
c) Hyderabad
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Bangalore. Bengaluru has topped the list of “most digitised cities” accounting for highest card payments in a study conducted by payments solution company Razorpay.

7. Which country will host U20 Women’s World Cup 2020?
a) Brazil
b) Uruguay
c) Nigeria
d) Palastine

Click here to View Answer
Answer c) Nigeria. 10 years after staging the U17 World Cup, the West Africans are looking to host the 2020 edition of the U20 women’s tournament.

8. Carnatic vocalist Sowmya to be honoured with __________________.
a) Sangita Kalanidhi award
b) Sangita Kalaimamani Award
c) Padmabhushan
d) Padma Vibhusan

Click here to View Answer
Answer a) Sangita Kalanidhi award. Popular Carnatic vocalist S Sowmya will be honoured with the prestigious ‘Sangita Kalanidhi‘ award by The Music Academy this year. She would preside over the 93rd annual conference of the academy that will be held from 15 December 2019 to 1 January 2020.

9. Ram Chandra Paswan is died at 56, is associated with____________.
a) Politics
b) Science
c) Cinema
d) Both a & b

Click here to View Answer
Answer a) Politics. Lok Sabha member Ram Chandra Paswan, younger brother of Union minister Ram Vilas Paswan, died at the Ram Manohar Lohia Hospital in New Delhi due to cardiac arrest, the family said. He was 56.

10. 12th South Asian Bodybuilding and Physique Sports Championship was held at___________.
a) Nagpur
b) Tokyo
c) Kathmandu
d) Afghansitan

Click here to View Answer
Answer c) Kathmandu. Indian bodybuilder Ravinder Kumar Malik has clinched Mr. South Asia title. He has crowned the overall champion at 12th South Asian Bodybuilding and Physique Sports Championship in Kathmandu.

Leave a Comment