Current Affairs Quiz – July 21 2019

Current Affairs Quiz – July 21 2019

1. Jagdeep Dhankhar has been appointed as the new Governor of ______________.
a) Gujarat
b) West Bengal
c) Uttar Pradesh
d) Tamil Nadu

Click here to view Answer
Answer b) West Bengal . Jagdeep Dhankhar has been appointed as the new Governor of West Bengal

2. R.N.Ravi will be the new Governor of ____________.
a) Tripura
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) Nagaland

Click here to view Answer
Answer d) Nagaland. R.N.Ravi will be the new Governor of Nagaland

3. Bernar became the second wealthiest person in the world, is belongs to____________.
a) Canada
b) Australia
c) USA
d) France

Click here to view Answer
Answer d) France. French billionaire Bernar became the second wealthiest person in the world this week, according to Bloomberg. Arnault, the chairman and chief executive of the luxury goods conglomerate LVMH, saw his net worth jump to $108 billion.

4. ZTE telecom gear maker is associated with__________.
a) Russia
b) Japan
c) China
d) India

Click here to view Answer
Answer c) China. Chinese telecom gear maker ZTE has appointed Yan Xiao as the new deputy chief executive officer of the Indian operations.

5. Sheila Dixit is passed away at the age of 81, is associated with___________.
a) Politics
b) Cinema
c) Science
d) Both a & b

Click here to view Answer
Answer a) Politics. According to reports, Dixit underwent breathlessness and pain in the morning. She was immediately taken to a nearby hospital where she has been undergoing treatment for heart ailments since the past two decades.

6. Who won gold medal of the year at Indonesia Open in badminton?
a) PV Sindhu
b) Saina Nehwal
c) Akane Yamaguchi
d) Koine Lamorghini

Click here to view Answer
Answer c) Akane Yamaguchi. World number five PV Sindhu won her first silver medal of the year after finishing second at the Indonesia Open. The 24-year-old lost her first final of the year to world number four Akane Yamaguchi 15-21, 16-21 in 51 minutes.

7. According to the data released by NASA, which month has been declared as Hottest month ever?
a) April
b) May
c) June
d) July

Click here to view Answer
Answer c) June. According to the data released by NASA, the global average land-ocean temperature was 0.93 degree Celsius above the normal temperature while taking 1951 to 1980 as base years.

8. India won ___________ medal in the mixed relay event at the Asian Games 2018 .
a) Gold
b) Silver
c) Bronze
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Silver. India’s silver medal in the mixed relay event at the Asian Games 2018 is expected to be upgraded to gold after Bahrain’s Kemi Adekoya was given a 4-year ban for failing a dope test by Athletics Integrity Unit (AIU).

9. Shiva Thapa won India’s first gold at 2019 President’s Cup, is associated with_________.
a) Swimming
b) Boxing
c) Wrestling
d) Shooting

Click here to view Answer
Answer b) Boxing. Four-time Asian Championships medallist Shiva Thapa won India’s first gold at 2019 President’s Cup boxing tournament after getting a walkover in the final in Kazakhstan.

10. Who has been appointed as Joint Secretary to President ?
a) Ajay Bhadoo
b) Ram Nayak
c) Vajra Vedanth
d) Sam Joseph

Click here to view Answer
Answer a) Ajay Bhadoo. The Appointments Committee of the Cabinet on Saturday approved the appointment of Ajay Bhadoo as Joint Secretary to President Ram Nath Kovind. Bhadoo, a 1999 Gujarat batch IAS officer, is currently serving as the Vadodara Municipal Commissioner.

11. Which team has won Africa Cup of Nations?
a) Senegal
b) Portugal
c) Mexico
d) Algeria

Click here to view Answer
Answer d) Algeria. Algeria won the Africa Cup of Nations for the second time after beating Senegal 1-0 in the final. The match’s solitary goal came when Baghdad Bounedjah’s shot took a deflection off Salif Sane and looped over the Senegalese goalkeeper Alfred Gomis and into the net.

12. Wolverhampton is located at__________.
a) UK
b) USA
c) Australia
d) Africa

Click here to view Answer
Answer a) UK. Wolverhampton Wanderers defeated Premier League champions Manchester City to claim the Premier League Asia Trophy 3-2 in a penalty shootout in Shanghai.

Leave a Comment