Current Affairs Quiz – July 17 2019

Current Affairs Quiz – July 17 2019

1. Who has been appointed as the Governor of Andhra Pradesh?
a) Vajaram Naidu
b) Biswa Bhusan Harichandan
c) Rama Narayanan
d) Murali Krishnan

Click here to View Answer
Answer b) Biswa Bhusan Harichandan . Biswa Bhusan Harichandan is appointed as the Governor of Andhra Pradesh on july 15. Bhusan will take over from ESL Narasimhan, who has served as Governor for Andhra Pradesh since December 2009.

2. Which country will host International Shooting Sport Federation (ISSF) Combined World Cup?
a) Bangladesh
b) Thailand
c) Australia
d) India

Click here to View Answer
Answer d) India. India is to host the International Shooting Sport Federation (ISSF) Combined World Cup from March 15-26, 2020.

3. Who has been appointed as Singapore International Commercial Court Judge?
a) A K Sikri
b) Fardullah
c) Srivatsan M
d) Habibullah Aslam

Click here to View Answer
Answer a) A K Sikri. Justice A K Sikri, former Supreme Court judge has been appointed as an International Judge of Singapore International Commercial Court.

4. According to a report by London-based consultancy Brand Finance, Which brand has been ranked as India’s most valuable brand in 2019?
a) LG
b) Kelvinator
c) Tata
d) Vu

Click here to View Answer
Answer c) Tata. Tata’s brand value rose 37% from last year to $19.6 billion, surpassing the combined value of the second and third most valued brands in India, LIC ($7.3 billion) and Infosys ($6.5 billion), respectively.

5. Who has been elected as the first female President of the European Commission by the European Parliament?
a) Ursula von der Leyen
b) Steffi Jhohanna
c) Racheal Layer
d) Fadula huh Garh

Click here to View Answer
Answer a) Ursula von der Leyen. Von der Leyen has resigned from the post of Germany’s Defence Minister to take over the new role at the European Union’s executive body.

6. Swarup Dutta is passed away, is associated with___________.
a) Sports
b) Politics
c) Cinema
d) Both a and c

Click here to View Answer
Answer c) Cinema. Veteran Bengali actor Swarup Dutta, best known for his versatile roles in films of the 1960s and 1970s, died at a city hospital

7. Who has been appointed Governors of Chhattisgarh?
a) Prokithnath
b) Vamsi Rautela
c) Latha Rao
d) Anusuiya Uikey

Click here to View Answer
Answer d) Anusuiya Uikey. Rajya Sabha member Anusuiya Uikey has been appointed as Governor of Chhattisgarh. Anusuiya Uikey is a sitting member of Rajya Sabha.

8. Who is the Sports and Youth Affairs Minister?
a) Arjun Munda
b) P Jai Shankar
c) Smrithi Irani
d) Kiren Rijiju

Click here to View Answer
Answer d) Kiren Rijiju. Sports and Youth Affairs Minister Kiren Rijiju conferred Arjuna Awards to tennis player Rohan Bopanna and women cricketer Smriti Mandhana

9. World Day for International Justice celebrated on ___________.
a) 03 July
b) 11 July
c) 17 July
d) 23 July

Click here to View Answer
Answer c) 17 July. International Justice Day, is an international day celebrated throughout the world on July 17 as part of an effort to recognize the emerging system of international criminal justice.

10. Vijayveer Sidhu picked up his third gold medal , is associated with___________.
a) Wrestling
b) Shooting
c) Swimming
d) Boxing

Click here to View Answer
Answer b) Shooting. Vijayveer Sidhu picked up his third gold medal of the ongoing ISSF Junior World Cup in Suhl, Germany, combining with Rajkanwar Singh Sandhu and Adarsh Singh to clinch the men’s 25m pistol team event.

Leave a Comment