Current Affairs Quiz – July 15 2019

Current Affairs Quiz – July 15 2019

1. The ICC named the Team of the 2019 World Cup, which features two Indians cricketer,______________.
a) Virat Kholi and Rohit Sharma
b) Virat Kholi and MS Dhoni
c) Rohit Sharma and Jasprit Bumrah
d) Jasprit Bumrah and Ravindra Jadeja

Click here to View Answer
Answer c) Rohit Sharma and Jasprit Bumrah. The ICC named the Team of the 2019 World Cup, which features two Indians, opener Rohit Sharma and fast bowler Jasprit Bumrah.

2. Who became the first Japanese player to win a boy’s Grand Slam title?
a) Shintaro Mochizuki
b) Carlous Gimena
c) Shenxas Gilamo
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a)Shintaro Mochizuki. Shintaro Mochizuki became the first Japanese player to win a boy’s Grand Slam title, beating Carlos.

3. Who has been appointed as the deputy chief minister of Goa?
a) Ravindranath
b) Abbas Alem
c) Chandrakant Kavlekar
d) Vinayak Malik

Click here to View Answer
Answer c) Chandrakant Kavlekar. Former leader of opposition Chandrakant Kavlekar has been appointed as the deputy chief minister of Goa.

4. Padma Shri awardee P.Raghu Ram bagged with Honorary Fellowship of the Royal College of Surgeons (FRCS) of which country?
a) Bhutan
b) Thailand
c) Bangladesh
d) Afghanistan

Click here to View Answer
Answer b) Thailand. Popular breast surgeon and Padma Shri awardee P.Raghu Ram bagged with Honorary Fellowship of the Royal College of Surgeons (FRCS) of Thailand .

5. H.M. Ershad is passed away at 89, is belongs to which country?
a) Bangladesh
b) China
c) Japan
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer a) Bangladesh. Bangladesh’s former military dictator H.M. Ershad passed away at the age of 89. He had long been suffering from multiple complications including infections in his lungs and kidneys.

6. Who has been appointed as Governor of Himachal Pradesh?
a) Sibin Boban
b) Sabith Aslam
c) Vaithy Prabhu
d) Kalraj Mishra

Click here to View Answer
Answer d) Kalraj Mishra. Senior BJP leader and former Union Minister Kalraj Mishra was on Monday appointed as the Governor of Himachal Pradesh.

7. Who has been appointed as Governor of Gujarat?
a) Vinobav Desai
b) Mohan Chakrabarthy
c) Acharya Devvrat
d) Murali Bhakshinathan

Click here to View Answer
Answer c) Acharya Devvrat . Acharya Devvrat, who has been transferred and appointed as the Governor of Gujarat.

8. Who won Wimbledon singles final?
a) Andrew Sam
b) Novak Djokovic
c) Roger Federer
d) Sam Williamson

Click here to View Answer
Answer c) Roger Federer. Novak Djokovic saved two championship points in Wimbledon’s longest singles final to retain his title in a thrilling win over Roger Federer.

9. Which team has won World Cup Cricket?
a) New Zealand
b) England
c) India
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer a) New Zealand. England triumphed over New Zealand at Lord’s Sunday after coming out on top in a pulsating Super Over after the scores were tied after 50 overs.

10. World Youth Skills Day is observed on ____________.
a) June 10
b) June 28
c) July 03
d) July 15

Click here to View Answer
Answer d) July 15. On 15 July 2019, there will be celebrations at UN Headquarters and across the globe to mark World Youth Skills Day (WYSD)

11. Which bank has come up with mobile app to identify currency for visually impaired?
a) SBI
b) RBI
c) World Bank
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer b) RBI. The Reserve Bank of India will come out with a mobile application to help visually challenged people in identifying currency notes as cash still remains a dominant mode of transaction.

12. According to report, Asia on track to top ________ % of World GDP by 2040.
a) 25
b) 50
c) 75
d) 100

Click here to View Answer
Answer b) 50. India is poised to overtake the UK to become the world’s fifth largest economy, with a GDP or gross domestic production about double the size of either Canada or Russia, in the coming years, according to research by the Mckinsey Global Institute (MGI).

13. Who has been appointed as India head for Audi?
a) Vjender Singh
b) Vishnuvi Menon
c) Balbir Singh Dhillon
d) Abhay Krishna

Click here to View Answer
Answer c) Balbir Singh Dhillon. Audi, the third biggest German luxury car maker in the fiercely competitive luxury car market, has announced a change of guard, naming Balbir Singh Dhillon as Head at Audi India to arrest the declining sales over last three straight years.

14. Ben Stokes, who scored 84*(98) in the 2019 World Cup cricket final was named “Man of the Final”, is belongs to______________.
a) England
b) New Zealand
c) Bangladesh
d) Australia

Click here to View Answer
Answer a) England. England all-rounder Ben Stokes, who scored 84*(98) in the 2019 World Cup final against New Zealand, was named Man of the Final.

15. Who won a record sixth British Grand Prix at Silverstone ?
a) Jim Clark
b) Alain Prost
c) Valtteri Bottas
d) Lewis Hamilton

Click here to View Answer
Answer d) Lewis Hamilton.Mercedes’ British driver Lewis Hamilton won a record sixth British Grand Prix at Silverstone.

16. Who has been appointed as BJP’s National General Secretary (Organisation)?
a) BL Santosh
b) Narayana Moorthy
c) Harihara Vasudevan
d) Chidambara Nath

Click here to View Answer
Answer a) BL Santosh. Santosh, previously the party’s Joint General Secretary (Organisation), took over from Ramlal, who went back to the Rashtriya Swayamsevak Sangh after serving for one of the longest terms in the key party post.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment