Current Affairs Quiz – July 08 2019

Current Affairs Quiz – July 08 2019

1. Which team won FIFA Women’s World Cup for 4th time?
a) Netherland
b) Brazil
c) USA
d) England

Click here to View Answer
Answer c) USA. USA clinched the 2019 World Cup after defeating Netherlands 2-0 in the final today. This is USA’s fourth Women’s World Cup title after having won the 1991, 1999 and 2015 editions.

2. Which team has finished third at FIFA Women’s World Cup?
a) Netherland
b) Brazil
c) USA
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer d) Sweden. Sweden defeated England 2-1 to finish at the third place in the FIFA Women’s World Cup 2019. This was Sweden’s third bronze medal finish at the event after their third-place finishes at the 1991 and 2011 editions.

3. Copa América title is associated with________.
a) Cricket
b) Foot Ball
c) Volley Ball
d) Basket Ball

Click here to View Answer
Answer b) Foot Ball. Brazil defeated Peru 3-1 to win their ninth Copa América title and their first since 2007. Everton and Gabriel Jesus scored one goal each in the first half, while Richarlison converted a late penalty for Brazil.

4. Which team won record 8th CONCACAF Gold Cup title?
a) Mexico
b) Uruguay
c) USA
d) England

Click here to View Answer
Answer a) Mexico. Mexico defeated USA 1-0 to claim a record eighth CONCACAF Gold Cup title on Monday. Jonathan dos Santos scored the winning goal in the 73rd minute for Mexico.

5. Budj Bim Cultural Landscape is located in_________.
a) Australia
b) Japan
c) California
d) Washington

Click here to View Answer
Answer a) Australia. Australian Aboriginal site ‘Budj Bim Cultural Landscape’ in south-west Victoria has been added to UNESCOS’s World Heritage List. It was added to UNESCOS’s World Heritage List at a meeting in Baku, in Azerbaijan following a decades-long campaign by traditional owners.

6. Who has released book titled Vivekadeepini?
a) President
b) Vice President
c) Prime Minister
d) Finance Minister

Click here to View Answer
Answer b) Vice President. Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu releases a book titled ‘Vivekadeepini’, a concise book of aphorisms (a memorable expression of a general truth or principle initially written by Adi Shankaracharya, one of India’s greatest spiritual and literary geniuses.

7. Operation Sudarshan is launched by __________________.
a) Border Security Force
b) Army
c) CRPF
d) Air Force

Click here to View Answer
Answer a) Border Security Force . Border Security Force (BSF) has launched a massive exercise, code named as Sudarshan, to fortify Anti-Infiltration Grid along Pakistan border in Punjab and Jammu. The operation was launched on 1 July and is expected to be finished within a fortnight.

8. “Digital Udaan’ program is launched by___________.
a) BSNL
b) Reliance Jio
c) Railway
d) UIDAI

Click here to View Answer
Answer b) Reliance Jio. Reliance Jio has launched a digital literacy program for first-time Internet users in India. As part of the “Digital Udaan” initiative in collaboration with Facebook, Reliance Jio will engage with its users every Saturday. The company will help users learn about JioPhone features and use of various apps. This also includes Internet safety and use of Facebook.

9. Who won CANADA OPEN title in badminton Tournament?
a) Kodai Naraoka
b) Kunlavut Vitidsarn
c) Parupalli Kashyap
d) Li Shifeng

Click here to View Answer
Answer d) Li Shifeng. It was youth over experience as 19-year-old Li Shifeng beated India’s Parupalli Kashyap but podium experience counted as past champions prevailed in two other finals at the 2019 Canada Open.

10. Vinesh Phogat , Divya Kakran won gold at Grand Prix of Spain, are associated with_____________.
a) Swimming
b) Wrestling
c) Shooting
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Wrestling. At the Grand Prix of Spain Women’s Wrestling India’s top wrestler Vinesh Phogat won her 1st gold medal after shifting to 53kg category and Divya Kakran claimed top honours in 68kg category in Madrid, Spain.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment