Current Affairs Quiz – January 8′ & 9′ 2017

Current Affairs Quiz

1. Gen Raheel Sharif will head the Saudi Arabia-led 39-nation Islamic military coalition formed to combat terrorism. He belongs to
a) Bangladesh
b) Pakistan
c) Saudi Arabia
d) Iran

Click here to View Answer
Answer b) Pakistan. The headquarters of the new Saudi-led coalition would be based in Riyadh.

2. Gionee signs ____________ as brand ambassador.
a) Ravichandra Ashwin
b) Virat Kohli
c) Suresh Raina
d) MS Dhoni

Click here to View Answer
Answer b) Virat Kohli. Gionee has announced cricketer and the Captain of the Indian Cricket Team Virat Kohli will become their new brand ambassador. Gionee had roped in actor Alia Bhatt as it’s brand ambassador a few months ago and Virat is joining her.

3. Who has been honoured by the US Embassy to acknowledge his immense contribution to the India-US ties on tuberculosis?
a) Shah Rukh Khan
b) Narendra Modi
c) Amitabh Bachchan
d) Sachin Tendulkar

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Bachchan.

4. Air India named _____ worst international airline of 2016.
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth

Click here to View Answer
Answer b) Third. Air India, with a nearly 39% chance of a flight delay, has been rated the third worst international airline of 2016 by aviation insights company FlightStats.

5. The 20th National Conference on e-Governance inaugurated in
a) Visakhapatnam
b) Hyderabad
c) Bengaluru
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer a) Visakhapatnam.

6. Antonio Costa is the Prime Minister of
a) Peru
b) Chile
c) Argentina
d) Portugal

Click here to View Answer
Answer d) Portugal. India and Portugal signed six agreements – including one on defence cooperation – after Prime Minister Narendra Modi held bilateral talks with Portugal’s Prime Minister Antonio Costa.

7. BSE launches mobile app for mutual fund trading. The name of the App is
a) BSE StAR MF
b) BSE Rate MF
c) BSE Ratings MF
d) BSE Next MF

Click here to View Answer
Answer a) BSE StAR MF. Making trading in mutual funds more convenient for investors, top stock exchange BSE has announced the launch of the ‘BSE StAR MF’ mobile application. The app is currently available to android mobile users.

8. Babur-3 is the first Submarine-Launched Cruise Missile of
a) Iran
b) Iraq
c) Pakistan
d) Afghanistan

Click here to View Answer
Answer c) Pakistan. Babur-3, which has a range of 450km, is a sea-based variant of Ground Launched Cruise Missile (GLCM) Babur-2.

9. Peter Sarstedt, who passed away recently, was a/an
a) Economist
b) Singer
c) Scientist
d) Photographer

Click here to View Answer
Answer b) Singer. British singer-songwriter Peter Sarstedt has died at the age of 75.

10. Ayatollah Ali Akbar Hashemi Rafsanjani, who passed away recently, was the former President of
a) Iran
b) Iraq
c) Egypt
d) Syria

Click here to View Answer
Answer a) Iran. Rafsanjani “played a critical role” in Hassan Rouhani’s election as president in 2013.

Leave a Comment