Current Affairs Quiz – January 20′ 2017

Current Affairs Quiz

1. Adama Barrow has sworn in as the President of _________.
a) Mauritius
b) Nigeria
c) Namibia
d) Gambia

Click here to View Answer
Answer d) Gambia. He took the oath at the country’s embassy in Senegal, ordering Gambian soldiers to remain in their barracks.

2. Who has been appointed as the director of CBI?
a) Ashok Gupta
b) Sathyan Jain
c) Alok Verma
d) Rithun Kulkarni

Click here to View Answer
Answer c) Alok Verma. Delhi Police commissioner Alok Kumar Verma, a 1979 batch Indian Police Service officer of the Arunachal Pradesh-Goa-Mizoram and Union Territory (AGMUT) cadre, has been appointed the director of the Central Bureau of Investigation (CBI).

3. What does A stands for in UDAN?
a) Active
b) Airway
c) Airport
d) Aam

Click here to View Answer
Answer d) Aam. The government’s ambitious UDAN (Ude Desh Ke Aam Naagrik) scheme set for take off. The scheme aims at boosting air connectivity.

4. Mission 41k is associated with the Ministry of __________.
a) Railways
b) Airways
c) Human Resource and Development
d) External Affairs

Click here to View Answer
Answer a) Railways. Railway minister Suresh Prabhu has unveiled Mission 41k, a plan that would save Rs 41,000 crore over 10 years through an integrated energy management system.

5. Which company has acquired Sweden-based Company Simplygon to accelerate innovation in enabling 3D for everyone?
a) Google
b) IBM
c) Samsung
d) Microsoft

Click here to View Answer
Answer d) Microsoft.

6. ________ has acquired Twitter’s mobile app developer platform Fabric.
a) Google
b) Microsoft
c) Amazon
d) Nokia

Click here to View Answer
Answer a) Google.

7. As per ‘The Indian E-tailing Leadership Index’, which company has retained its apex position as India’s most trusted e-commerce brand?
a) Amazon
b) Flipkart
c) eBay
d) Sanpdeal

Click here to View Answer
Answer b) Flipkart.

8. ____________ has become a major sponsor of the Olympic Games after signing a deal with the International Olympic Committee that runs until 2028.
a) Amazon
b) Alibaba
c) KFC
d) Microsoft

Click here to View Answer
Answer b) Alibaba.

9. _____________ win second edition of Pro Wrestling League
a) Rajasthan Warriors
b) Tamil Fighters
c) Punjab Royals
d) Delhi Sultans

Click here to View Answer
Answer c) Punjab Royals. Punjab Royals registered a superb 5-2 victory over Delhi Sultans despite the home team skipper Sakshi Malik and her fiance Satyawart Kadian’s heroics in the second edition of the Pro Wrestling League.

Leave a Comment