Current Affairs Quiz – January 18′ 2017

Current Affairs Quiz

1. Bharti AXA General Insurance has appointed ________________ as its CEO and Managing Director.
a) Ajay Kulkarni
b) Sanjeev Srinivasan
c) Dhananjay Singh
d) Alok Gupta

Click here to View Answer
Answer b) Sanjeev Srinivasan. Srinivasan joined Bharti AXA General Insurance in August 2016 as Chief Commercial and Principal Officer.

2. Diego Maradona represented which country in Football?
a) Italy
b) France
c) Argentina
d) Germany

Click here to View Answer
Answer c) Argentina. Former Argentine footballer Diego Maradona was inducted in the Italian Federation Hall of Fame in Florence.

3. What is C in CERT?
a) Common
b) Communication
c) Computer
d) Call

Click here to View Answer
Answer c) Computer. The Union Cabinet has given ex-post facto approval for an MoU between India and Vietnam in the field of Cyber Security. It was signed between Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In), India and the Cyber Security Department, Ministry of Public Security, Vietnam.

4. The Capital of UAE is
a) Dubai
b) Abu Dhabi
c) Sharjah
d) Ajman

Click here to View Answer
Answer b) Abu Dhabi. Union Cabinet gave its nod for signing of five MoU with the United Arab Emirates (UAE).

5. What is the Capital of Serbia?
a) Leskovac
b) Belgrade
c) Novi Sad
d) Kraljevo

Click here to View Answer
Answer b) Belgrade. The Union Cabinet has given ex-post facto approval to the Memorandum of Understanding (MoU) signed between India and Serbia for promoting cooperation in the field of Information Technology and Electronics.

6. What is the Capital of Peru?
a) Cusco
b) Lima
c) Piura
d) Cajamarca

Click here to View Answer
Answer b) Lima. The Union Cabinet has approved holding negotiations for Trade Agreement with Peru on trade in goods, services and investment.

7. Asia’s cleanest village Mawlynnong is in which Indian state?
a) Manipur
b) Meghalaya
c) Sikkim
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer b) Meghalaya.

8. ____________ has become world’s richest football club.
a) Real Madrid
b) Chelsea
c) Manchester United
d) Arsenal

Click here to View Answer
Answer c) Manchester United.

9. C.V. Vishveshwara, who passed away recently, was a/an
a) Novelist
b) Philosopher
c) Scientist
d) Economist

Click here to View Answer
Answer c) Scientist. Professor C.V. Vishveshwara who did pioneering work on black holes, passed away after a period of illness.

Leave a Comment