Current Affairs Quiz – January 16 & 17 2022

Current Affairs Quiz – January 16 & 17 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 16 & 17 2022

1. Savita Punia is associated with __________.
a) Football
b) Hockey
c) Cricket
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Hockey. Goalkeeper Savita Punia will lead India at the upcoming women’s Asia Cup in Muscat.

2. Shersingh B Khyalia has been appointed as the CEO of __________.
a) Adani Power
b) Reliance Industries Limited
c) Tata Motors
d) ITC

Click here to View Answer
Answer a) Adani Power.

3. World’s largest Khadi National Flag was displayed at _________.
a) Sadhawala
b) Tanot
c) Longewala
d) Reghwa

Click here to View Answer
Answer c) Longewala. The world’s largest national flag, made of Khadi fabric was put to display to celebrate the “Army Day” on January 15, 2022.

4. Tasnim Mir is associated with _________.
a) Tennis
b) Chess
c) Hockey
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer d) Badminton. Tasnim Mir became the first Indian to grab World no 1 in Under-19 (U-19) Girls Singles category with 10,810 points in the latest Badminton World Federation (BWF) Junior rankings.

5. Lakshya Sen is associated with _______.
a) Tennis
b) Chess
c) Hockey
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer d) Badminton. Indian badminton player Lakshya Sen has defeated World Champion Loh Kean Yew of Singapore, in the men’s singles final of India Open 2022 to secure his maiden Super 500 title.

6. Cricketer Clive Lloyd received Knighthood from Prince William. Lloyd represented which country?
a) England
b) South Africa
c) Australia
d) West Indies

Click here to View Answer
Answer d) West Indies.

7. Indian Navy and __________ Navy conducts PASSEX Exercise in Arabian Sea.
a) Japanese
b) Russian
c) Sri Lankan
d) Chinese

Click here to View Answer
Answer b) Russian.

8. Prime Minister Narendra Modi has declared to mark __________ as ‘National Start-up Day’.
a) January 15
b) January 16
c) January 17
d) January 18

Click here to View Answer
Answer b) January 16.

9. Pandit Birju Maharaj, who passed away recently, was a/an _________.
a) Dancer
b) Musician
c) Writer
d) Politician

Click here to View Answer
Answer a) Dancer. Legendary Kathak dancer, Pandit Birju Maharaj has passed away at the age of 83.

10. Which mutual fund has been renamed as White Oak Capital Mutual Fund?
a) Yes Mutual Fund
b) SBI Mutual Fund
c) Axis Mutual Fund
d) HDFC Mutual Fund

Click here to View Answer
Answer a) Yes Mutual Fund.

11. Which country has built a first-of-its-kind vacuum chamber aimed at mimicking the environment on the surface of the moon?
a) Japan
b) Russia
c) China
d) USA

Click here to View Answer
Answer c) China.

Leave a Comment