Current Affairs Quiz – January 10 & 11 2022

Current Affairs Quiz – January 10 & 11 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 10 & 11 2022

1. Chennai International Airport ranks ____ in Global List for ‘On-Time Performance’.
a) First
b) Third
c) Eighth
d) Tenth

Click here to View Answer
Answer c) Eighth. The first three positions have been bagged by United State’s Miami Airport, Fukuoka Airport, and Haneda Airport in Japan.

2. RBL Bank and _______ announced a strategic collaboration to fuel the Bank’s customer experience strategy.
a) Microsoft
b) Google
c) Facebook
d) TCS

Click here to View Answer
Answer b) Google.

3. Bharath Subramaniyam is associated with _________.
a) Badminton
b) Chess
c) Tennis
d) Billiards

Click here to View Answer
Answer b) Chess. Tamil Nadu’s Bharath Subramaniyam became India’s 73rd chess Grandmaster.

4. Who is the Author of ‘Ratan N. Tata: The Authorized Biography’?
a) Salman Rushdie
b) Aravind Adiga
c) Vikram Seth
d) Thomas Matthew

Click here to View Answer
Answer d) Thomas Matthew.

5. Who has been appointed as the Vice President of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
a) Urjit Patel
b) Raghuram Rajan
c) Viral Aacharya
d) Shaktikanta Das

Click here to View Answer
Answer a) Urjit Patel.

6. Who won 2022 Adelaide International Tennis Title?
a) Gael Monfils
b) Pablo Busta
c) Aslan Karatsev
d) Andrey Rublev

Click here to View Answer
Answer a) Gael Monfils.

7. Marilyn Bergman, who passed away recently, was a/an ___________.
a) Lyricist
b) Sports Person
c) Journalist
d) Scientist

Click here to View Answer
Answer a) Lyricist.

8. National Human Trafficking Awareness Day is observed on ___________.
a) January 10
b) January 11
c) January 12
d) January 13

Click here to View Answer
Answer b) January 11. The day aims at raising awareness of the plight of human trafficking victims, and promoting and protecting their rights.

9. _________ is the sponsor of IPL 2022.
a) Reliance Group
b) Tata Group
c) ITC
d) Aaditya Birla Group

Click here to View Answer
Answer b) Tata Group.

10. Word Hindi Day is observed on ______.
a) January 10
b) January 11
c) January 12
d) January 13

Click here to View Answer
Answer a) January 10.

11. Which Indian State celebrates Losoong (Namsoong) Festival?
a) Odisha
b) Sikkhim
c) West Bengal
d) Tripura

Click here to View Answer
Answer b) Sikkhim.

Leave a Comment