Current Affairs Quiz – January 08 & 09 2022

Current Affairs Quiz – January 08 & 09 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 08 & 09 2022

1. Khadi and Village Industries Commission launched India’s first “Mobile _____ Processing Van”.
a) Milk
b) Honey
c) Pickle
d) Ketch Up

Click here to View Answer
Answer b) Honey.

2. Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) has appointed ____________ as its new secretary-general.
a) Haitham Al Ghais
b) Fahadh Fazil
c) Al Mohammad Gilani
d) Sheikh Hamdan

Click here to View Answer
Answer a) Haitham Al Ghais.

3. Who wrote the book “Gandhi’s Assassin: The Making of Nathuram Godse and His Idea of India”?
a) Rohinton Mistry
b) Anita Desai
c) Sudha Murty
d) Dhirendra Jha

Click here to View Answer
Answer d) Dhirendra Jha.

4. Which state has been adjudged as the Best State in water conservation efforts in the National Water Awards 2020?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh. UP is followed by Rajasthan and Tamil Nadu.

5. Pravasi Bhartiya Divas is observed on _________.
a) January 08
b) January 09
c) January 10
d) January 11

Click here to View Answer
Answer b) January 09. The aim of the event is to strengthen the engagement of the overseas Indian community with the Government of India and reconnect them with their roots.

6. Neil Nongkynrih, who passed away recently, was a/an ________.
a) Journalist
b) Pianist
c) Chess Player
d) Writer

Click here to View Answer
Answer b) Pianist.

7. ‘#BahaneChhodoTaxBachao’ campaign is launched by __________.
a) SBI General Insurance
b) New India Assurance
c) ICICI Lombard
d) HDFC ERGO General Insurance

Click here to View Answer
Answer a) SBI General Insurance.

8. Rajnath Singh inaugurates Kalpana Chawla Centre For Research at __________ University.
a) SASTRA
b) Delhi
c) Chandigarh
d) Trivandrum

Click here to View Answer
Answer c) Chandigarh.

9. Nodirbek Abdusattorov is associated with _________.
a) Badminton
b) Chess
c) Tennis
d) Billiards

Click here to View Answer
Answer b) Chess. World Rapid Chess Championship 2021 won by Nodirbek Abdusattorov (Uzbekistan) by defeating Ian Nepomniachtchi (Russia).

10. Who has been honoured with ICMR national award “Dr Subhas Mukherjee Award”?
a) Dr Pavithra Murty
b) Dr Subhashini Raj
c) Dr Satish Adiga
d) Dr Princy Mathews

Click here to View Answer
Answer c) Dr Satish Adiga.

Leave a Comment