Current Affairs Quiz – January 07 2022

Current Affairs Quiz – January 07 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 07 2022

1. Six Nations are participating in the ‘Sea Dragon’ exercise. The Nations are United States, Australia, Canada, India, Japan and ___________.
a) China
b) Russia
c) South Korea
d) North Korea

Click here to View Answer
Answer c) South Korea.

2. Bhupendra Patel is the Chief Minister of ________.
a) Madhya Pradesh
b) Gujarat
c) Odisha
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer b) Gujarat. Gujarat Chief Minister, Bhupendra Patel launched “Student Start-ups and Innovation Policy 2.0 (SSIP-2.0)” for the next five years.

3. Who took charge as the new Secretary-General of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO)?
a) Zhang Ming
b) Wang Zixuan
c) Hu Bingqing
d) Janice Lu

Click here to View Answer
Answer a) Zhang Ming.

4. Which bank won the UiPath Automation Excellence Awards 2021 for Best Automation under ‘Crisis for Business Continuity’?
a) State Bank of India
b) South Indian Bank
c) Canara Bank
d) Indian Overseas Bank

Click here to View Answer
Answer b) South Indian Bank.

5. Who is the Author of “Mamata Beyond 2021”?
a) Jayanta Ghosal
b) Jhumpa Lahiri
c) Vikram Seth
d) Amitav Ghosh

Click here to View Answer
Answer a) Jayanta Ghosal. Translated by Arunava Sinha.

6. Who has achieved the first-ever Guinness World Record in Numerology and the first world record of 2022?
a) JC Chaudhry
b) Manoj Mishra
c) RK Lalith
d) MN Roy

Click here to View Answer
Answer a) JC Chaudhry.

7. Who has been appointed as Brand Endorser of Bank of Baroda?
a) Smriti Mandana
b) Deepti Sharma
c) Shafali Verma
d) Harmanpreet Kaur

Click here to View Answer
Answer c) Shafali Verma.

8. India’s first Open Rock Museum is inaugurated in ___________.
a) Chennai
b) Kochi
c) Hyderabad
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Hyderabad.

9. Which company invested $200 mn in Dunzo to acquire 25.8% stake?
a) Tata Sons
b) ITC
c) Reliance Retail
d) Birla Sons

Click here to View Answer
Answer c) Reliance Retail.

Leave a Comment