Current Affairs Quiz – January 05 & 06 2022

Current Affairs Quiz – January 05 & 06 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 05 & 06 2022

1. Gangam district is in which Indian State?
a) Gujarat
b) West Bengal
c) Madhya Pradesh
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer d) Odisha. Odisha’s Ganjam has declared itself a child marriage free district, the first in the State.

2. RBI named ___________ and Deepak Kumar as new Executive Directors.
a) Ajay Kumar Choudhary
b) Krishna Advani
c) Lalith Mishra
d) Kalyan Kumar

Click here to View Answer
Answer a) Ajay Kumar Choudhary.

3. Zishaan A Latif won Ramnath Goenka Award in which category?
a) Literature
b) Science
c) Photo Journalism
d) Sports

Click here to View Answer
Answer c) Photo Journalism.

4. Who has been given the additional charge as the new interim chairman and managing director (CMD) of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)?
a) Anitha Rani
b) Kasthuri Krishnan
c) Alka Mittal
d) Abhinaya Kumaravel

Click here to View Answer
Answer c) Alka Mittal. She is the first woman to head the top post at the Maharatna company.

5. Who won the Wildlife Photographer of the Year 2020?
a) John Irwin
b) Simon Kerton
c) Karen Bishop
d) Robert Erwin

Click here to View Answer
Answer d) Robert Erwin. He won the award for his drone image of Bushfire in northern Australia.

6. Sindhutai Sapkal, who passed away recently, was a/an ________.
a) Artist
b) Writer
c) Social Worker
d) Freedom Fighter

Click here to View Answer
Answer c) Social Worker.

7. K Ayyappan Pillai, who passed away recently, was a/an ________.
a) Artist
b) Writer
c) Social Worker
d) Freedom Fighter

Click here to View Answer
Answer d) Freedom Fighter.

8. __________ High Court is all set to become India’s first paperless court.
a) Chennai
b) Kerala
c) Bangalore
d) Andhra

Click here to View Answer
Answer b) Kerala.

9. Viktor Saneyev, who passed away recently, was a/an ________.
a) Actor
b) Writer
c) Sports Person
d) Freedom Fighter

Click here to View Answer
Answer c) Sports Person. The Olympic triple jump 3-time gold medalist and former world record holder, Viktor Danilovich Saneyev passed away in Australia.

10. Who has been appointed as the Director-General of the National Mission for Clean Ganga (NMCG) under the Ministry of Jal Shakti?
a) G Asok Kumar
b) K Arun Kumar
c) C Karthik Kumar
d) D Naveen Kumar

Click here to View Answer
Answer a) G Asok Kumar.

11. Which Indian state has became 1st LPG enabled & smoke free state of the country?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Himachal Pradesh
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer c) Himachal Pradesh. This milestone was achieved due to the Ujjwala Scheme and Grahini Suvidha Yojana by Centre.

12. Who has been appointed as President of US-India Business Council?
a) Kiran Advani
b) Atul Keshap
c) Mrudhula Singh
d) Naresh Gupta

Click here to View Answer
Answer b) Atul Keshap.

13. Which company acquired Israeli cybersecurity startup Siemplify for $500 million?
a) Microsoft
b) Google
c) Facebook
d) Oracle

Click here to View Answer
Answer b) Google.

14. World Day of War Orphans is observed on ___________.
a) January 5
b) January 6
c) January 7
d) January 8

Click here to View Answer
Answer b) January 6.

Leave a Comment