Current Affairs Quiz – January 03 & 04 2022

Current Affairs Quiz – January 03 & 04 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. SBI Cards and Payment Services has tied up with _________ for card tokenisation to protect the data of the cardholders.
a) Google Pay
b) Phonepe
c) Paytm
d) CoinPe

Click here to View Answer
Answer c) Paytm.

2. Who has been appointed as the Managing Director & Chief Executive Officer (MD & CEO) of Jammu & Kashmir Bank?
a) Baldev Prakash
b) KN Tripathi
c) Asha Krishnan
d) Vruduman Pandey

Click here to View Answer
Answer a) Baldev Prakash.

3. Which company is all set to acquire 100 per cent stake in Allyis India and Green Investments for USD 125 million?
a) Wipro
b) HCL
c) CTS
d) Tech Mahindra

Click here to View Answer
Answer d) Tech Mahindra.

4. Who takes over as Director-General of Indian Coast Guard?
a) KN Kundra
b) R Krishna Roy
c) Mukundan Murali Krishnan
d) V.S. Pathania

Click here to View Answer
Answer d) V.S. Pathania

5. Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone of Major Dhyan Chand Sports University in ___________.
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh. City – Meerut.

6. Which Indian state topped the list of highest number of open defecation free (ODF Plus) villages?
a) Telangana
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Telangana. As many as 13,737 out of 14,200 villages in the State are on the ODF Plus list.

7. World Braille Day is observed on __________.
a) January 01
b) January 02
c) January 03
d) January 04

Click here to View Answer
Answer d) January 04. The day is marked remembering the birth anniversary of Louis Braille, the inventor of Braille – for people with visual disabilities.

8. Vijay Galani, who passed away recently, was a/an __________.
a) Politician
b) Film Producer
c) Sportsperson
d) Journalist

Click here to View Answer
Answer b) Film Producer.

9. Which country will host Mega naval wargames in 2022 known as Exercise Milan?
a) Singapore
b) India
c) USA
d) Australia

Click here to View Answer
Answer b) India. Camaraderie, cohesion, and collaboration are the themes of the 11th edition of exercise Milan.

10. Tony Blair was the former Primer Minister of ___________.
a) United Kingdom
b) Australia
c) Germany
d) France

Click here to View Answer
Answer a) United Kingdom. Former Prime Minister Tony Blair will now be referred to as “Sir Tony.”

Leave a Comment