Current Affairs Quiz – January 01 & 02 2022

Current Affairs Quiz – January 01 & 02 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Quinton de Kock is a Cricketer from __________.
a) England
b) Australia
c) South Africa
d) West Indies

Click here to View Answer
Answer c) South Africa. Wicketkeeper-batter Quinton de Kock has announced his retirement from Test cricket with immediate effect late.

2. Ross Taylor is a Cricketer from ___________.
a) Australia
b) New Zealand
c) South Africa
d) England

Click here to View Answer
Answer b) New Zealand. Veteran New Zealand batter, Ross Taylor has announced retirement from international cricket at the end of the ongoing domestic season.

3. Which bank is all set to acquire up to 9.95 per cent stake in India International Clearing Corporation (IFSC) Ltd?
a) HDFC Bank
b) State Bank of India
c) Indian Overseas Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) State Bank of India.

4. DRDO Foundation Day is observed on ________.
a) January 01
b) December 31
c) January 02
d) January 03

Click here to View Answer
Answer c) January 01.

5. Which country won Under 19 Asia Cup Cricket Title?
a) India
b) Sri Lanka
c) Pakistan
d) Afghanistan

Click here to View Answer
Answer a) India.

6. Who has been appointed as the Chairman and CEO of Railway Board?
a) S Krishna Kumar
b) VK Tripathi
c) Jai Shankar
d) Kushan Singh

Click here to View Answer
Answer b) VK Tripathi.

7. Who has been appointed as Secretary in Ministry of Steel?
a) Sanjay Kumar Singh
b) Mohammad Aasif
c) KV Reddy
d) Sundar Kannan

Click here to View Answer
Answer a) Sanjay Kumar Singh.

8. Which country launched Inmarsat-6 F1 Communications Satellite?
a) China
b) Japan
c) India
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) Japan.

9. Who has been appointed as CEO of Vistara?
a) Vinod Kannan
b) Viswajith
c) Dayanandh
d) Raju Sibi

Click here to View Answer
Answer a) Vinod Kannan.

Leave a Comment