Current Affairs Quiz – February 22 & 23 2022

Current Affairs Quiz – February 22 & 23 2022

Current Affairs Quiz – February 22 & 23 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. Carlos Alcaraz is associated with __________.
a) Tennis
b) Badminton
c) Chess
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer a) Tennis. The 18-year-old Spaniard Carlos Alcaraz has clinched the Rio Open tennis title.

2. Which country successfully tested a new naval air defence system “C-Dome”?
a) France
b) Israel
c) Germany
d) Italy

Click here to View Answer
Answer b) Israel.

3. The agreement on ‘Roadmap on Blue Economy and Ocean Governance’ was signed between India and __________.
a) France
b) Spain
c) Germany
d) Italy

Click here to View Answer
Answer a) France.

4. Rameshbabu Praggnanandhaa is associated with _________.
a) Badminton
b) Chess
c) Tennis
d) Squash

Click here to View Answer
Answer b) Chess. India’s teen chess Grandmaster, Rameshbabu Praggnanandhaa has created history as he defeated world number one chess champion, Magnus Carlsen, of Norway in an online chess tournament.

5. Who has been appointed as new President & CEO of Honda Cars India?
a) Takuya Tsumura
b) Akasuki Kamina
c) Akemi Nakamura
d) Anzu Chiyo

Click here to View Answer
Answer a) Takuya Tsumura.

6. Rashtriya Uchchatar Shiksha Abhiyan is associated with ____________.
a) Sports
b) Education
c) Agriculture
d) Research and Development

Click here to View Answer
Answer b) Education. The Ministry of Education has approved the continuation of the Rashtriya Uchchatar Shiksha Abhiyan (RUSA) scheme till 31st March 2026 with an expenditure of 12,929.16 crores.

7. _____________ has collaborated with Germany-based RWE Renewable GmbH to explore the potential for joint development of offshore wind projects in India.
a) Adani Green
b) Reliance Green Energy
c) Tata Power
d) Suzlon

Click here to View Answer
Answer c) Tata Power.

8. India’s first Biosafety Level-3 mobile laboratory inaugurated in _____________.
a) Gujarat
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Maharashtra.

9) Shakuntala Choudhary, who passed away, was a/an ____________.
a) Actor
b) Footballer
c) Singer
d) Freedom fighter

Click here to View Answer
Answer d) Freedom fighter.

10. The Indian Air Force (IAF) and Royal Air Force of _______ have organised a bilateral air exercise named Eastern Bridge-VI.
a) Japan
b) Oman
c) Germany
d) Italy

Click here to View Answer
Answer b) Oman.

11. Who has been appointed as a full-time member of Economic Advisory Council to PM?
a) Sanjeev Sanyal
b) Murali Krishnan
c) Viswanathan
d) Prakash Gupta

Click here to View Answer
Answer a) Sanjeev Sanyal.

12. KPAC Lalitha, who passed away, was a/an ____________.
a) Actor
b) Footballer
c) Singer
d) Freedom fighter

Click here to View Answer
Answer a) Actor.

Leave a Comment