Current Affairs Quiz – February 20 & 21 2022

Current Affairs Quiz – February 20 & 21 2022

Current Affairs Quiz – February 20 & 21 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. Who has been honoured with Hilal-e-Pakistan, the second-highest civilian honour in the country?
a) Jeff Bezos
b) Elon Musk
c) Bill Gates
d) Melinda Gates

Click here to View Answer
Answer c) Bill Gates.

2. According to the latest Hurun India Wealth Report 2021, India’s millionaire households rose ______ in 2021.
a) 11%
b) 13%
c) 15%
d) 17%

Click here to View Answer
Answer a) 11%.

3. Which Indian city will host International Olympic Committee session in 2023?
a) Chennai
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

4. GoI and _________ sign loan agreement of $115 million for implementation of REWARD Project.
a) HDFC
b) World Bank
c) Asian Development Bank
d) United Nations

Click here to View Answer
Answer b) World Bank. REWARD – Rejuvenating Watersheds for Agricultural Resilience through Innovative Development.

5. Who is the Author of ‘A Nation To Protect’?
a) Priyam Gandhi Mody
b) Chetan Bhagat
c) Kiran Desai
d) Amitav Ghosh

Click here to View Answer
Answer a) Priyam Gandhi Mody.

6. Ravish Tiwari, who passed away, was a/an ____________.
a) Actor
b) Journalist
c) Singer
d) Sportsperson

Click here to View Answer
Answer b) Journalist.

7. International Mother Language Day is observed on _________.
a) February 18
b) February 19
c) February 20
d) February 21

Click here to View Answer
Answer d) February 21. The 2022 theme is “Using technology for multilingual learning: Challenges and opportunities”.

8. India observes Soil Health Card Day on __________.
a) February 18
b) February 19
c) February 20
d) February 21

Click here to View Answer
Answer b) February 19.

9. ____________ will be the first country to adopt India’s UPI system.
a) Bangladesh
b) Nepal
c) Sri Lanka
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer b) Nepal.

10. World Day of Social Justice is observed on __________.
a) February 18
b) February 19
c) February 20
d) February 21

Click here to View Answer
Answer c) February 20. World Day of Social Justice 2022 Theme: Achieving Social Justice through Formal Employment.

11. Surajit Sengupta, who passed away, was a/an ____________.
a) Actor
b) Footballer
c) Singer
d) Writer

Click here to View Answer
Answer b) Footballer. He was part of the Indian national team that won a bronze medal in the 1970 Asian Games, held in Bangkok, Thailand.

12. Who received the award for Best Actor in Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2022?
a) Shah Rukh Khan
b) Akshay Kumar
c) Ranveer Singh
d) Amir Khan

Click here to View Answer
Answer c) Ranveer Singh. Kriti Sanon won the Best Actress award for her role in ‘Mimi’. Ken Gosho received the DPIFF 2022 Best Director award for ‘State of Siege: Temple Attack’ and Best Film award went to ‘Shershaah’.

Leave a Comment