Current Affairs Quiz – February 16 & 17 2022

Current Affairs Quiz – February 16 & 17 2022

Current Affairs Quiz – February 16 & 17 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. Who is the Author of ‘Humane: How the United States Abandoned Peace and Reinvented War’?
a) Andrew Sartori
b) Corey Robin
c) Samuel Moyn
d) William Campbell

Click here to View Answer
Answer c) Samuel Moyn.

2. Which bank launched ‘Agri Infinity’ Programme?
a) Axis Bank
b) Yes Bank
c) HDFC Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) Yes Bank.

3. ________ becomes first Indian plastic waste neutral FMCG company.
a) Nestle India Ltd
b) Dabur India Ltd
c) ITC Ltd
d) Marico Ltd

Click here to View Answer
Answer b) Dabur India Ltd.

4. Who has been named as Business Standard Banker of the Year 2020-21?
a) SS Krishnan
b) Kalyan Kumar
c) Sandeep Bakhshi
d) SN Mittal

Click here to View Answer
Answer c) Sandeep Bakshi.

5. Maru Mahotsav Festival is celebrated in __________.
a) Arunachal Pradesh
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Rajasthan.

6. Sandhya Mukherjee, who passed away recently, was a/an __________.
a) Journalist
b) Actress
c) Politician
d) Writer

Click here to View Answer
Answer b) Actress.

7. Who has been awarded with Assam’s highest state civilian award Asom Baibhav for the year 2021?
a) Azim Premji
b) Ratan Tata
c) Shiv Nadar
d) Narayana Murthy

Click here to View Answer
Answer b) Ratan Tata.

8. Kottayam Pradeep, an Actor, who passed away recently was from __________.
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer d) Kerala.

9. Who has been appointed as Gurugram’s first woman Police Commissioner?
a) Narmada Krishnan
b) Kala Ramachandran
c) Vennila Murugan
d) Bala Lalitha

Click here to View Answer
Answer b) Kala Ramachandran.

Leave a Comment