Current Affairs Quiz – February 14 & 15 2021

Current Affairs Quiz – February 14 & 15 2021

Current Affairs Quiz – February 14 & 15 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Mario Draghi was recently sworn-in as Prime Minister of which country?
a) Vietnam
b) Italy
c) France
d) Indonesia

Click here to View Answer
Answer b) Italy.

2. Which state government recently announced to construct COVID-19 Warrior Memorial?
a) Andhra Pradesh
b) Odisha
c) Jharkhand
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer b) Odisha.

3. India to start the trials of which air-to-air missile this year?
a) Astra Missile
b) Trishul Missile
c) Nag Missile
d) Agni Missile

Click here to View Answer
Answer a) Astra Lissile. India will start the testing of the Astra Mark 2 beyond visual range air to air missile in 2021. The missile which is capable to take down enemy aircraft from a range of 160 kms .

4. Which state govt has signed MoU with Flipkart to promote wooden toys?
a) Maharastra
b) UP
c) MP
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer a) Maharastra. Maharashtra government has signed an MoU with Flipkart to promote wooden toys, local artefacts, handicrafts.

5. Famous Mandu Festival Begins in ________________.
a) Sikkim
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh. The festival will culminate on February 15, 2021. The festival is organised by the state government of Madhya Pradesh to showcase each and every aspect of the ancient Mandu city, ranging from food, music, history & heritage, art & craft etc.

6. Prime Minister hands over indigenous Arjun Mk-1A tank to ____________.
a) Navy
b) Air Force
c) Coastal Guards
d) Army

Click here to View Answer
Answer d) Army. Prime Minister Narendra Modi has handed over the indigenous main battle tank Arjun Mk-1A to the Army in a function at the Jawaharlal Nehru Indoor Stadium in Chennai.

7. How many women scientists won SERB Women Excellence Award 2021?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 7

Click here to View Answer
Answer c) 4. The winner includes Dr Shobhna Kapoor, Dr Antara Banerjee, Dr Sonu Gandhi and Dr Ritu Gupta.

8. The United States has extended the “New START” nuclear disarmament treaty with which nation?
a) Japan
b) India
c) Russia
d) Spain

Click here to View Answer
Answer c) Russia. The New START, which stands for Strategic Arms Reduction Treaty, is a nuclear arms reduction treaty between the United States and the Russian Federation.

9. Who has been appointed as new MD & CEO of tata motors?
a) Marc Llistosella
b) Guenter Butschek
c) John Peter
d) Vinoth Bary

Click here to View Answer
Answer a) Marc Llistosella.Tata Motors Limited has appointed Marc Llistosella as its new Chief Executive Officer (CEO) and Managing Director (MD).

Leave a Comment