Current Affairs Quiz – February 12 & 13 2021

Current Affairs Quiz – February 12 & 13 2021

Current Affairs Quiz– February 12 & 13 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Police Museum on Chambal Dacoits to be set up in ___________.
a) UP
b) MP
c) Odisha
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer b) MP. The state of Madhya Pradesh has launched a Police Museum at the police headquarters in Bhind, Madhya Pradesh. It is a unique museum themed on the dacoits to showcase their stories.

2. Exim Bank to provide __________ Million for Maldives project.
a) $400
b) $200
c) $600
d) $900

Click here to View Answer
Answer a) $400. The Reserve Bank of India has announced that the Export-Import Bank of India (Exim Bank) will provide USD 400 million to Maldives project. It will provide the fund for the Greater Male Connectivity Project.

3. India’s first digital-only life insurance company is __________.
a) Exim Insurance
b) Virtual life Insurance
c) IDFC Life Insurancee
d) Aegon Life Insurance

Click here to View Answer
Answer d) Aegon Life Insurance.

4. RBI Organises Financial Literacy Week from ______________.
a) February 9-13
b) February 10-14
c) February 8-12
d) February 11-17

Click here to View Answer
Answer c) February 8-12. RBI conducts Financial Literacy Week (FLW) every year since 2016 to propagate financial education messages on a particular theme every year across the country, through a focused campaign.

5. Who has crowned VLCC Femina Miss India World 2020?
a) Rohini Nair
b) Diana Kurian
c) Manasa Varanasi
d) Keerthy Das

Click here to View Answer
Answer c) Manasa Varanasi. The 23-year-old will now represent India at the 70th Miss World pageant in December 2021. Born in Hyderabad, Manasa Varanasi is an engineer by profession and works as a financial information exchange analyst.

6. Shanghai-based New Development Bank has committed to invest how much amount in the National Investment and Infrastructure Fund?
a) USD 50 million
b) USD 150 million
c) USD 100 million
d) USD 75 million

Click here to View Answer
Answer c) USD 100 million.

7. Who has become the third Indian pacer to take 300 wickets in Test Cricket?
a) Jasprit Bumrah
b) Mohammed Shami
c) Ishant Sharma
d) Umesh Yadav

Click here to View Answer
Answer c) Ishant Sharma.

8. National Productivity Day is observed on_____________.
a) Feb 11
b) Feb 12
c) Feb 13
d) Feb 14

Click here to View Answer
Answer b) Feb 12. The objective of National Productivity Council is stimulating and promoting productivity and quality consciousness across all sectors in the country.

9. World Radio Day is observed on which day?
a) February 14th
b) February 13th
c) February 12th
d) February 11th

Click here to View Answer
Answer b) Feb 13th. World Radio Day is celebrated every year on February 13th. The day aims to celebrate radio as part of humanity’s history by following the various developments in our society and adapting its services.

10. Mario Draghi sworned as which nation Prime Minister?
a) Mexico
b) Spain
c) Australia
d) Italy

Click here to View Answer
Answer d) Italy. Ex-PM Giuseppe Conte had resigned in January after his party lost support for its coalition government over plans for spending EU recovery money.

11. National Women’s Day is observed on______________.
a) February 14th
b) February 13th
c) February 12th
d) February 11th

Click here to View Answer
Answer b) Feb 13th. This year Nation celebrates its 142nd Birth Anniversary. She was born on February 13, 1879. She was famous for her nickname ‘Nightingale of India’ or ‘Bharat Kokila’ because of her poems.

12. The theme for World Radio Day 2021 is ____________.
a) New World, New Radio
b) More peaceful and inclusive world.
c) Together from every corner of the globe
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) New World, New Radio.

Leave a Comment