Current Affairs Quiz – February 06 & 07 2022

Current Affairs Quiz – February 06 & 07 2022

Current Affairs Quiz – February 06 & 07 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which state government has launched open-air classroom programme ‘Paray Shikshalaya’?
a) Odisha
b) West Bengal
d) Gujrat
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) West Bengal.

2. Who has been named as new NCERT Director?
a) Rajesh Kumar
b) Lal Krishnan Modi
c) Dinesh Prasad Saklani
d) Rahul Singh

Click here to View Answer
Answer c) Dinesh Prasad Saklani .

3. ____________ partners CARS24 to offer Motor Insurance for used cars.
a) TATA AIG General Insurance
b) Kotak Mahindra General Insurance Company
c) Royal Sundaram Genral Insurance Company
d) Cholamandalam MS Genral Insurance Company

Click here to View Answer
Answer b) Kotak Mahindra General Insurance Company

4. LIC has tied up with _________________ to digitally offer a wide range of Life Insurance and investment products to its customers across India.
a) Bankbazaar
b) Policybazaar
c) Paisabazaar
d) Navibazaar

Click here to View Answer
Answer b) Policybazaar

5. The Confederation of Indian Industry (CII) has awarded ‘DX 2021 Awards’ to ___________.
a) HDFC Bank
b) Laxmi Vilas Bank
c) Karnataka Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka Bank.

6. Swarajability is India’s first AI-based job platform for _______________.
a) Women
b) Sportspersons
c) Sons/Daughters of Freedom Fighters
d) Persons with disabilities

Click here to View Answer
Answer d) Persons with disabilities.

7. Which country won U19 World Cup 2022 Title?
a) England
b) New Zealand
c) India
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer c) India. India beat England in final to win 5th title. India previously won the trophy in 2000, 2008, 2012, 2018.

8. Sourav Ganguly laid the foundation stone of world’s third-largest cricket stadium in __________.
a) Chennai
b) Kochi
c) Jaipur
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer c) Jaipur

9. International Day of Zero Tolerance to Female Genital Mutilation is observed on ________.
a) 03rd February
b) 04th February
c) 05th February
d) 06th February

Click here to View Answer
Answer d) 06th February.

10. Chandupatla Janga Reddy, who passed away, was a/an ___________.
a) Actor
b) Politician
c) Journalist
d) Sportsperson

Click here to View Answer
Answer b) Politician. He was BJP’s first torchbearer in Lok Sabha.

11. Christos Sartzetakis, who passed away, was the former President of ___________.
a) Italy
b) France
c) Greece
d) Denmark

Click here to View Answer
Answer c) Greece

Leave a Comment