Current Affairs Quiz – February 01 2022

Current Affairs Quiz – February 01 2022

Current Affairs Quiz – February 01 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Xiomara Castro sworn in as first female President of __________.
a) Italy
b) Honduras
c) Belize
d) El Salvador

Click here to View Answer
Answer b) Honduras.

2. Which group acquires Neelachal Ispat Nigam Ltd?
a) Reliance Industries
b) Tata Group
c) Adani Group
d) Mahindra Group

Click here to View Answer
Answer b) Tata Group. Tata Group company, Tata Steel Long Products Ltd’s (TSLP) has acquired Odisha-based Neelachal Ispat Nigam Ltd (NINL) for Rs 12,100 crore.

3. NPI announces UPI Safety and Awareness Week on first week of _________.
a) January
b) February
c) March
d) April

Click here to View Answer
Answer b) February.

4. SeHAT stands for Services e-Health Assistance and ___________.
a) Teleconsultation
b) Telecommunication
c) Telehealth
d) Teleprompter

Click here to View Answer
Answer a) Teleconsultation.

5. What is the theme of 30th National Commission for Women Foundation Day programme conducted on January 31, 2022?
a) She The Change Maker
b) Woman The King Maker
c) Woman The Power
d) She The Game Changer

Click here to View Answer
Answer a) She The Change Maker.

6. Which company has surpassed Intel as World’s top semiconductor company in 2021?
a) Apple
b) Samsung
c) Nokia
d) Microsoft

Click here to View Answer
Answer b) Samsung.

7. Who won the World Games Athlete of the Year award for 2021?
a) PR Sreejesh
b) Mandeep Singh
c) Manpreet Singh
d) Rupinder Pal

Click here to View Answer
Answer a) PR Sreejesh.

8. _______ has become the country’s first sports Unicorn.
a) Mumbai Indians
b) Chennai Super Kings
c) Kolkata Knight Riders
d) Sunrisers

Click here to View Answer
Answer b) Chennai Super Kings.

9. Who won the Tata Steel Chess 2022 Title?
a) Magnus Carlsen
b) Fabiano Caruana
c) Alireza Firouzja
d) Ian Nepomniachtchi

Click here to View Answer
Answer b) Fabiano Caruana.

10. Unnati Hooda and Kiran George are associated with _________.
a) Chess
b) Badminton
c) Hockey
d) Tennis

Click here to View Answer
Answer b) Badminton. Unnati Hooda and Kiran George wins 2022 Odisha Open Badminton Tournament.

11. Indian Coast Guard celebrates its 46th Raising Day 2022 on __________.
a) February 01
b) February 02
c) February 03
d) February 04

Click here to View Answer
Answer a) February 01

Leave a Comment