Current Affairs Quiz – December 6 2016

Current Affairs Quiz – December 6 2016

1. Name the Indian Girl who came second in Miss Supranational 2016?
a) Sukanya Sharma
b) Srinidhi Shetty
c) Mitali Bhatia
d) Nilesha Chopra

Click here to View Answer
Answer b) Srinidhi Shetty. Srinidhi became the second Indian to win the title after Asha Bhat in 2014. India is the first country to win Miss Supranational twice in three years.

2. Crown Prince Maha Vajiralongkorn has been appointed as the King of _________.
a) Indonesia
b) Malaysia
c) Thailand
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer c) Thailand.

3. Shavkat Mirziyoyev has been elected as the President of
a) Turkmenistan
b) Uzbekistan
c) Tajikistan
d) Kyrzystan

Click here to View Answer
Answer b) Uzbekistan. Uzbekistan’s interim leader, Shavkat Mirziyoyev, has won a crushing presidential election victory to succeed the late Islam Karimov.

4. Who has won the Austrian presidential election?
a) Alexander Van Der Bellen
b) Glen Bishop
c) Simon Van Kerton
d) Kaminov Len Urek

Click here to View Answer
Answer a) Alexander Van Der Bellen. He has gained 7.6 percent of votes more than his opponent Norbert Hofer.

5. The World Ayurveda Foundation has organized the 7th World Ayurveda Congress in ___________.
a) Chennai
b) Bengaluru
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata. The focus of the Ayurveda Congress is “Strengthening the Ayurveda Ecosystem”.

6. What is H in HCFC-22?
a) Hyper
b) Hydro
c) Hexa
d) Hecta

Click here to View Answer
Answer b) Hydro. The government has issued orders directing manufacturers of hydro chlorofluorocarbon (HCFC-22) not to emit or vent hydro fluorocarbons (HFC-23) in the atmosphere.

7. The meeting of Heads of Revenue of BRICS Countries was held in
a) Durban
b) Mumbai
c) Mosow
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai. The BRICS (Brazil, Russia, India, China and South Africa) countries have agreed to share tax information automatically as per their commitment to ensure the fairness of the international tax system.

8. Sammy Lee, who passed away recently, was associated with _________.
a) Badminton
b) Diving
c) Discus Throwing
d) Gymnastics

Click here to View Answer
Answer b) Diving. Lee became the first man to win consecutive Olympic titles in platform diving in 1948 and 1952 and was the oldest diver at age 32 to win Olympic gold.

9. Bekal Utsahi, who passed away recently, was associated with _________.
a) Sports
b) Journalism
c) Poetry
d) Scientist

Click here to View Answer
Answer c) Poetry. Veteran poet and former Rajya Sabha MP Bekal Utsahi passed away due to Pneumonia at the age of 88.

10. Bhai Mahavi, who passed away recently, was the Former of Governor of ________.
a) Tamil Nadu
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh. Mahavir served as the Madhya Pradesh governor from April 1998 to May 2003.

Leave a Comment