Current Affairs Quiz – December 30 & 31 2021

Current Affairs Quiz – December 30 & 31 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – December 30 & 31 2021

1. Which Bank will acquire up to 9.95 per cent stake in India International Clearing Corporation (IFSC) Ltd?
a) HDFC Bank
b) State Bank of India
c) ICICI Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer b) State Bank of India. Investment – Rs 34.03 crore.

2. Who has been appointed as India’s next permanent representative to the UN Conference on Disarmament in Geneva?
a) Sukanya Singh
b) Anupam Ray
c) Raj Kapoor
d) Tamil Arasan

Click here to View Answer
Answer b) Anupam Ray.

3. Who became the 11th Indian bowler to take 200 wickets in Test cricket?
a) Jasprit Bumrah
b) Mohammed Shami
c) Ishant Sharma
d) Bhuvaneshwar Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Mohammed Shami.

4. Vasudevan PN reappointed as MD & CEO of ___________.
a) IndusInd Bank
b) Equitas Small Finance Bank
c) HDFC Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer b) Equitas Small Finance Bank.

5. ______ became fourth new member of BRICS New Development Bank.
a) Egypt
b) Libya
c) Sudan
d) Jordan

Click here to View Answer
Answer a) Egypt. Bangladesh, UAE, and Uruguay joined BRICS New Development Bank in September 2021.

6. IIT ________ has bagged the first position in the Atal Ranking of Institutions on Innovation Achievements (ARIIA) 2021.
a) Kanpur
b) Madras
c) Delhi
d) Bombay

Click here to View Answer
Answer b) Madras.

7. Under the National Blockchain Project, PM Narendra Modi has launched blockchain-based digital degrees in IIT __________.
a) Kanpur
b) Madras
c) Delhi
d) Bombay

Click here to View Answer
Answer a) Kanpur.

8. Which Bank has announced the launch of ‘green fixed deposits’?
a) State Bank of India
b) Indian Overseas Bank
c) HDFC Bank
d) IndusInd Bank

Click here to View Answer
Answer d) IndusInd Bank.

9. Who has been appointed as Deputy National Security Adviser?
a) Vikram Misri
b) Rajeev Sukla
c) Kiran Kumar
d) Manoj Tiwari

Click here to View Answer
Answer a) Vikram Misri.

10. Who has been awarded with the ‘Journalist of the Year 2021’?
a) Surekha Sikri
b) Rana Ayyub
c) Adnan Abidi
d) Danish Siddiqui

Click here to View Answer
Answer d) Danish Siddiqui. He died during an assignment in Afghanistan in July 2021.

Leave a Comment