Current Affairs Quiz – December 27 & 28 2020

Current Affairs Quiz – December 27 & 28 2020

Current Affairs Quiz – December 27 & 28  2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India’s First Driverless Train is operated in _______________.
a) New Delhi
b) Chennai
c) Hyderabad
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer a) New Delhi. The first driverless train operations in India were initiated by Prime Minister Narendra Modi on December 28, 2020. The train is operated on the Delhi Metro’s Magenta Line.

2. Best Performing Civic Body in Pradhan Mantri Awas Yojana Awards won by_____________.
a) Kochi
b) Chittur
c) Vishakapatnam
d) Chikhmagalur

Click here to View Answer
Answer c) Vishakapatnam. Vishakhapatnam was placed under the Annual Awards for Excellence that recognises outstanding contribution of Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban in 2019. The award is to be presented on January 1, 2021.

3. Who bagged the ‘ICC Spirit of Cricket Award of the Decade’?
a) Virat Kholi
b) Rohit Sharma
c) MS Dhoni
d) Glenn maxwell

Click here to View Answer
Answer c) MS Dhoni. M S Dhoni won the ICC Spirit of Cricket Award of the Decade for his gesture of calling back England batsman Ian Bell after a bizarre run out in the Nottingham Test in 2011. The incident won the ICC Spirit of Cricket Award in 2011.

4. PM Modi flags off 100th Kisan Rail from ___________ to West Bengal.
a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Mumbai
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Maharashtra. Prime Minister Narendra Modi today flagged off the 100th Kisan Rail from Sangola in Maharashtra to Shalimar in West Bengal through video conferencing.

5. Tawang is famous for ___________.
a) Handmade pottery
b) Handcrafted furniture
c) Monpa handmade paper
d) All the above

Click here to View Answer
Answer c) Monpa handmade paper.

5. Monpa handmade paper – a traditional art, belongs to_____________.
a) Assam
b) Odisha
c) jharkhand
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh. Khadi and the Village Industries Commission (KVIC) has commissioned the Monpa hand-made paper mill in Tawang, Arunachal Pradesh.

6. India is expected to become the world’s _________ largest economy by 2025, as per the Centre for Economics and Business Research (CEBR).
a) 5th
b) 7th
c) 8th
d) 18th

Click here to View Answer
Answer a) 5th. India is expected to become the world’s 5th largest economy by 2025, by again overtaking the United Kingdom, as per the annual report published by the Centre for Economics and Business Research (CEBR) on December 26, 2020.

7. PM Modi launched Sehat Scheme in which state?
a) Himachal Pradesh
b) Jammu & Kashmir
c) Telangana
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) Jammu & Kashmir. PM Modi launched the Social Endeavour for Health and Telemedicine- SEHAT scheme in UT of Jammu & Kashmir on December 26, 2020.

Leave a Comment