Current Affairs Quiz – December 26 2019

Current Affairs Quiz – December 26 2019

1. Abhinav Lohan won Bengaluru open Championship, is assocaited with____________.
a) Wrestling
b) Golf
c) Swimming
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Golf. Lohan shot four-under 68 his four-day total to 13-under-275 with seven birdies. It was Lohan’s first title on the TATA Steel PGTI and his second win of the year emerged victorious at the PGTI Feeder Tour event in Lucknow.

2. Who has named in Wisden cricketers of the decade list?
a) MS Dhoni
b) Rohit Sharma
c) Virat Kholi
d) Hardik Pandya

Click here to View Answer
Answer c) Virat Kholi. ndian captain Virat Kohli named in the Cricketers of the decade list along side four others by the Wisden Cricketers Almanac. South African duo of Dale Steyn and AB de Villiers, Australia’s Steve Smith and women’s all-rounder Ellyse Perry added in the list.

3. Who is the Union Minister of Health & Family Welfare?
a) Shri Rajender Singh
b) Arjun Munda
c) Kiren Rijiju
d) Harsh Vardhan

Click here to View Answer
Answer d) Harsh Vardhan. Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health & Family Welfare inaugurated the second edition of the Eat Right Mela at Jawahar Lal Nehru Stadium. The Eat Right Mela of FSSAI is a commendable effort and outreach activity for citizens towards eating right.

4. Among the following Archaeological sites in India, Chinese language of sign boards is present in_________________.
a) Sarnath and Buddhist relics at Chaukhandi Stupa
b) Kushinagar and the Mahaparinirvana Temple
c) Piparahwa and Shravasti.
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above. Union Tourism Minister Prahlad Singh Patel informed that sign boards in Chinese language have been put up at five Archaeological Survey of India (ASI) protected Archaeological Sites located in Uttar Pradesh (UP).

5. Health Minister inaugurates second edition of Eat Right Mela in__________.
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer a) New Delhi. Health Minister Dr Harsh Vardhan has said, the right kind of diet will help to reduce the disease burden in the country. Inaugurating the second edition of Eat Right Mela in New Delhi, the Minister said, healthy eating should become a people’s movement.

6. Good Governance Day is observed on the birth anniversary of_____________.
a) Atal Bihari Vajpayee
b) Arun Jeitley
c) Sushma Swaraj
d) J Jeyalalitha

Click here to View Answer
Answer a) Atal Bihari Vajpayee. The Good Governance Day is observed on the birth anniversary of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee. Speaking on the occasion, Dr Singh said that Good Governance Index has been scientifically designed on various parameters of governance.

7. According to ICC Test rankings, Which cricketer is top ranked batsman?
a) Steve Smith
b) Ajikaye Rahane
c) Virat Kholi
d) MS Dhoni

Click here to View Answer
Answer c) Virat Kholi. Indian skipper Virat Kohli will end the year as the top ranked batsman in the latest ICC Test rankings issued today. With 928 points, Kohli is 17 points ahead of Australia’s Steve Smith who occupies the second spot.

8. Ganga Prasad Vimal is passed away at 80, is associated with___________.
a) Poet
b) Author
c) Journalist
d) Actor

Click here to View Answer
Answer b) Author. Famous Hindi author Ganga Prasad Vimal was recently killed in a road accident in Sri Lanka. He was 80. Vimal was traveling along with his daughter and granddaughter who were also killed in the same road accident.

9. NASVI – in this “V” represents________________.
a) Verrenial
b) Vendor
c) Van
d) Vehicle

Click here to View Answer
Answer b) Vendor. National Association of Street Vendors of India (NASVI) and Food Safety and Standard Authority of India (FSSAI) will jointly organize national street food festival in the national capital from December 25-29.

10. Ashok Leyland joins hands with __________ for vehicle financing.
a) Yes Bank
b) HDFC Bank
c) Axis Bank
d) SBI Bank

Click here to View Answer
Answer a) Yes Bank. Hinduja group flagship firm Ashok Leyland said it has inked a pact with Yes Bank for vehicle finance for a period of two years. The companies have inked a memorandum of understanding (MoU) regarding the partnership.

Leave a Comment