Current Affairs Quiz – December 25 & 26 2020

Current Affairs Quiz – December 25 & 26 2020

Current Affairs Quiz – December 25 & 26  2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India’s First Hot Air Balloon Safari launched in___________.
a) Jharkhand
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh. The Forest Minister of Madhya Pradesh recently launched the first hot air balloon safari of India in the Bandhavgarh Tiger Reserve of India in MP.

2. Which bank ranks topped among 100 BFSI Firms in India?
a) ICICI
b) SBI
c) HDFC
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) HDFC. HDFC Bank is the top-ranked company among the 100 Banking, Financial Services and Insurance (BFSI) companies in the country, as per the BFSI Movers and Shakers 2020 report by Wizikey.

3. RBI cancels the Licence of the Subhadra Local Area Bank, belongs to__________.
a) Gujarat
b) Andhra Pradesh
b) Maharastra
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer c) Maharastra. The Reserve Bank cancelled the licence of the Subhadra Local Area Bank Ltd as it had breached the minimum net worth requirement for two quarters in the financial year 2019-20.

4. India’s largest hockey stadium to be set up in ___________.
a) Odisha
b) Punjab
c) Tamil Nadu
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer a) Odisha. Odisha Chief Minister, Naveen Patnaik has announced that India’s biggest hockey stadium is being set up in Rourkela city of Odisha.

5. India’s first Lithium refinery to be set up in ______________.
a) Chattisgarh
b) Gujarat
c) Haryana
d) Rajastan

Click here to View Answer
Answer b) Gujarat. India’s first Lithium refinery is soon going to be set up in Gujarat. Manikaran Power Limited, one of the country’s largest power trading and renewable energy company will invest around Rs 1,000 crore to set up this refinery.

6. Which state CM unveiled 18-feet statue of Vajpayee in Shimla?
a) Mizoram
b) West Bengal
c) Manipur
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Himachal Pradesh. Himachal Pradesh Chief Minister Jai Ram Thakur has unveiled an 18-feet tall statue of late former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee on the occasion of his 96th birth anniversary at the historic Ridge in the state capital.

7. ‘PR Insight’ – a mobile app has launched by___________.
a) Kerala
b) Haryana
c) Punjab
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Punjab. Punjab Chief Minister Captain, Amarinder Singh has launched Mobile Application and web portal called ‘PR Insight’, to improve the delivery of citizen-centric services, based upon the feedback of its citizens on government policies.

8. John Edrich who passed away, is associated with_____________.
a) Cricket
b) Journalism
c) Environment Activist
d) Both c and b

Click here to View Answer
Answer a) Cricket. Former English first-class batsman John Edrich has passed away. He was amongst the best players of his generation, during a career that ran from 1956 to 1978.

Leave a Comment