Current Affairs Quiz – December 24 & 25 2021

Current Affairs Quiz – December 24 & 25 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – December 24 & 25 2021

1. Good Goverance Day is observed on __________.
a) December 24
b) December 25
c) December 26
d) December 27

Click here to View Answer
Answer b) December 25. On this day nation celebrates the birth anniversary of Bharat Ratna and former-Prime Minister Atal Bihari Vajpayee.

2. Which country won SAFF U 19 Women’s Championship 2021?
a) India
b) Nepal
c) Bangladesh
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer c) Bangladesh. Shaheda Akter Ripa of Bangladesh scored the maximum number of goals in the tournament.

3. Which Indian state has launched Chalo mobile app & smart card for bus travel?
a) Tamil Nadu
b) Maharashtra
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Maharashtra.

4. India won _______ medal by defeating Pakistan in Asian Champions Trophy men’s hockey tournament 2021.
a) Gold
b) Silver
c) Bronze
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Bronze. Korea lift title. Venue – Dhaka, Bangaldesh.

5. Who won Mother Teresa Memorial Award (for Social Justice) 2021?
a) Rashmika Pandey
b) Krithika Gupta
c) Anil Prakash Joshi
d) Sunil Manohar Jain

Click here to View Answer
Answer c) Anil Prakash Joshi.

6. Anahat Singh is associated with which of the following sports?
a) Hockey
b) Squash
c) Chess
d) Cricket

Click here to View Answer
Answer b) Squash. Indian teenager Anahat Singh has scripted history by winning the U-15 girls category of the prestigious Junior US Open Squash tournament in Philadelphia.

7. National Consumer Day is observed on _________.
a) December 24
b) December 25
c) December 26
d) December 27

Click here to View Answer
Answer a) December 24. The National Consumer Day 2021 is being observed under the theme “Tackling Plastic Pollution”.

8. ASIGMA is a newly launched contemporary messaging application used by __________.
a) Indian Navy
b) Indian Army
c) Indian Airlines
d) Railway Police

Click here to View Answer
Answer b) Indian Army. ASIGMA – Army Secure IndiGeneous Messaging Application.

Leave a Comment