Current Affairs Quiz – December 21 2021

Current Affairs Quiz – December 21 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Good Governance Week is observed on December _________.
a) 13 to 18
b) 20 to 25
c) 26 to 30
d) 18 to 23

Click here to View Answer
Answer b) 20 to 25. Theme – “Prashasan Gaon Ki Aur”.

2. DPIIT has launched the Unified Logistics Interface Platform’s (ULIP) hackathon – ______________.
a) LogiXtics
b) Travellex
c) Logikicks
d) KickLogics

Click here to View Answer
Answer a) LogiXtics. The objective is to crowdsource more ideas that will benefit the logistics industry.

3. Chief Minister of __________ has launched Integrated Command and Control Center (ICCC) under the Karnal Smart City project.
a) Haryana
b) Bihar
c) West Bengal
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer a) Haryana. Haryana CM – Manohal Lal Khattar.

4. Girish Thakorlal Nanavati, who passed away recently, was the former _____________.
a) CBI Director
b) Supreme Court Judge
c) Governor
d) Chief Minister

Click here to View Answer
Answer b) Supreme Court Judge. He headed ‘2002 Godhra Riots’.

5. Who won the BBC’s Sports Personality of the Year for 2021?
a) Virat Kohli
b) Emma Raducanu
c) Adam Peaty
d) Tom Daley

Click here to View Answer
Answer b) Emma Raducanu.

6. Cricketer Rishabh Pant has been named as the brand ambassador of _________.
a) Sikkhim
b) Kerala
c) Uttarakhand
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Uttarakhand.

7. _________ has been honoured with Golden Peacock Environment Management Award 2021.
a) Tata Motors
b) SAIL
c) BHEL
d) NLC

Click here to View Answer
Answer b) SAIL.

8. Who has been appointed as the Indian ambassador to China?
a) Pradeep Kumar Rawat
b) Rajesh Kumar
c) Krishna Kumar Sinha
d) Dhananjay Singh

Click here to View Answer
Answer a) Pradeep Kumar Rawat.

9. The venue for The World Economic Forum annual meeting 2022 is ______.
a) Japan
b) Russia
c) Germany
d) Switzerland

Click here to View Answer
Answer d) Switzerland. The WEF meeting was scheduled (Postponed now) to take place in Davos-Klosters, Switzerland between January 17-21, 2022.

Leave a Comment