Current Affairs Quiz – December 14 & 15 2021

Current Affairs Quiz – December 14 & 15 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Which Indian state hosted the first drone fair in the country?
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Madhya Pradesh
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer c) Madhya Pradesh. The Gwalior Drone Mela was organised jointly by the Ministry of Civil Aviation, GOI, the Government of Madhya Pradesh, and FICCI.

2. Anne Rice, who passed away recently, was a/an _________.
a) Athlete
b) Actor
c) Author
d) Scientist

Click here to View Answer
Answer c) Author. American gothic-fiction writer Anne Rice, best known for The Vampire Chronicles novel series, passed away.

3. __________ becomes first country to transition to 4.5-day Work Week.
a) Germany
b) UAE
c) Italy
d) Denmark

Click here to View Answer
Answer b) UAE. According to the new schedule, Monday to Thursday the work timings would be from 7.30 am to 3.30 pm, followed by a half-day on Friday from 7.30 am to 12.00 pm. Saturdays and Sundays are full-day holidays under the new rule.

4. Which Indian state holds the top position in total registered electric vehicles?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Uttar Pradesh. As per the data, India has a total of 870,141 registered EVs, with Uttar Pradesh (UP) holding the top spot with 255,700 registered EVs.

5. National Energy Conservation Day is observed on ______.
a) December 12
b) December 13
c) December 14
d) December 15

Click here to View Answer
Answer c) December 14. This day is celebrated to raise awareness regarding the conservation of energy as it is the best way to have a greener and brighter future.

6. Who is awarded with Dr. Ida S. Scudder Oration Award recently?
a) Ratan Tata
b) Azim Premji
c) Shiv Nadar
d) Suresh Gupta

Click here to View Answer
Answer b) Azim Premji.

7. Which Asian country has allowed the use of cryptocurrency Tether as an official currency?
a) Sri Lanka
b) Bhutan
c) Myanmar
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer c) Myanmar.

8. ‘#Care4Hockey’ Campaign has been started by __________.
a) HDFC ERGO Insurance
b) Bajaj Allianz General Insurance
c) TATA AIG
d) Acko General Insurance

Click here to View Answer
Answer b) Bajaj Allianz General Insurance.

9. Who has been awarded with TIME Magazine’s ‘Person of the Year’ for 2021?
a) Joe Biden
b) Elon Musk
c) Jeff Bezos
d) Lauren Sanchez

Click here to View Answer
Answer b) Elon Musk.

10. Which country launched a new group of satellites Shijian-6 05 for space exploration and new technology tests?
a) Japan
b) South Korea
c) China
d) Russia

Click here to View Answer
Answer c) China.

11. “Bob World Wave” – A banking solution has been launched by which Indian bank?
a) ICICI
b) HDFC
c) Bank of Baroda
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Baroda. Bank of Baroda launches bob World Wave, a Wearable technology, for digital banking payments.

12. India, Iran and ________ held talks on joint use of the Chabahar Port.
a) Uzbekistan
b) Tajikistan
c) Kyrgyzstan
d) Paksitan

Click here to View Answer
Answer a) Uzbekistan. Chabahar seaport is in Chabahar located in Iran, on the Gulf of Oman.

13. ________ has become the first country in European Union to legalise cannabis at home and for personal use.
a) Malta
b) Greece
c) Hungary
d) Lithuania

Click here to View Answer
Answer a) Malta.

Leave a Comment