Current Affairs Quiz – December 13 & 14 2020

Current Affairs Quiz – December 13 & 14 2020

Current Affairs Quiz – December 13 & 14 2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. When is the International Universal Health Coverage Day observed?
a) December 14th
b) December 13th
c) December 12th
d) December 11th

Click here to View Answer
Answer a) December 14th. The day aims to raise awareness regarding the need for strong and resilient health systems. The day’s theme this year is “Health for all: Protect Everyone.”

2. Which Indian telecommunications company launched the world’s first satellite-based Narrowband IoT (Internet of Things) Network?
a) Reliance Jio
b) BSNL
c) MTNL
d) Airtel

Click here to View Answer
Answer b) BSNL. BSNL launched the world’s first Satellite-Based Narrowband IoT (Internet of Things) Network in partnership with Skylotech India on December 10, 2020.

3. Swadhinata Sarak will be opened between India and which nation?
a) Nepal
b) Bangladesh
c) Myanmar
d) Bhutan

Click here to View Answer
Answer b) Bangladesh. Bangladesh Foreign Minister Dr. AK Abdul Momen has informed that ‘Swadhinata Sarak’ between Bangladesh and India will be opened on March 26, 2021.

4. When will ISRO launch communication satellite CMS-01?
a) December 16th
b) December 17th
c) December 14th
d) December 21st

Click here to View Answer
Answer b) December 17th. The Indian Space Research Organisation (ISRO) will launch communication satellite CMS-01 aboard Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C50) on December 17, 2020. This would be India’s 42nd Communication Satellite.

5. ‘BEAM’ – a e-agricultural spot market platform has launched by_________.
a) MSME
b) NSE
c) BSE
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) BSE. Bombay Stock Exchange (BSE) Ltd. has launched an electronic spot platform, “BSE E-Agricultural Markets Ltd (BEAM)”, for agricultural commodities through its subsidiary BSE Investments Ltd.

6. Who won 2020 Abu Dhabi Grand Prix?
a) Lewis Hamilton
b) Sebastian Vettel
c) Valtteri Boltas
d) Max Verstappen

Click here to View Answer
Answer d) Max Verstappen. Max Verstappen (Red Bull – Netherlands) won the season-ending Abu Dhabi Grand Prix 2020, held in Abu Dhabi, United Arab Emirates. This was his second victory of the season and 10th victory of his career.

7. Who won Social Entrepreneur of the Year Award – India 2020?
a) Ashraf Patel
b) Zubin Khan
c) Praveen Nahal
d) Stephen John

Click here to View Answer
Answer a) Ashraf Patel. Ashraf Patel, the founder member and Board member of Pravah and ComMutiny – The Youth Collective (CYC) has been declared as the winner of the Social Entrepreneur of the Year (SEOY) Award – India 2020.

8. Which three nations held the first trilateral working group meeting on December 14 on the use of Chabahar port?
a) India, Iran, Afghanistan
b) Iran, Afghanistan, Uzbekistan
c) India, Iran, Uzbekistan
d) India, Turkmenistan, Iran

Click here to View Answer
Answer a) India, Iran, Afghanistan. India, Iran and Uzbekistan held their First Trilateral Working Group Meeting on December 14, 2020 on the joint use of the strategically located Chabahar port.

9. Ankita Raina won tournament in dubai,who is associated with____________.
a) Badminton
b) Table Tennis
c) Tennis
d) Golf

Click here to View Answer
Answer c) Tennis. Indian Tennis player, Ankita Raina clinched her third doubles title of the season after she won the 2020 Al Habtoor Tennis Challenge jointly with her Georgian partner Ekaterine Gorgodze in Dubai.

Leave a Comment