Current Affairs Quiz – December 12 2018

Current Affairs Quiz – December 12 2018

1. Who has become first Indian to win ‘Breakthrough Table Tennis Star’ award?
a) Vishnu Nath
b) Kidambi Srikanth
c) Manika Batra
d) Sonia Megham

Click here to View Answer
Answer c) Manika Batra. Indian table tennis player Manika Batra became the first Indian to win the ITTF’s ‘Breakthrough Table Tennis Star’ award.

2. Who has been appointed as Vice Chairman to 7 Tata trusts?
a) Vijaya Kumar
b) Venu Srinivasan
c) Saravana Kumar
d) Narayana Moorthy R

Click here to View Answer
Answer b) Venu Srinivasan. TVS Motor Chairman Venu Srinivasan and former Defence Secretary Vijay Singh were appointed Vice Chairmen of seven Tata trusts.

3. Who will be sworn-in as Mizoram CM on December 15?
a) Aung sung Su Kyi
b) Tin Oo
c) Sing Twin
d) Zoramthanga

Click here to View Answer
Answer d) Zoramthanga. Zoramthanga, who was unanimously appointed as the leader of MNF legislature party in Mizoram, will be sworn-in as the Chief Minister on December 15.

4. Which movie has been named the top Indian movie of 2018 by the global film and TV website IMDb?
a) AndhaDhun
b) Simmba
c) Ramleela
d) Ranguski

Click here to View Answer
Answer a) AndhaDhun. Ayushmann Khurrana and Tabu starrer ‘AndhaDhun’ has been named the top Indian movie of 2018 by the global film and TV website IMDb.

5. Who will be sworn-in as Telangana CM on December 13?
a) K Chandrashekar Rao
b) Narayana Rao
c) Gourav Konda
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) K Chandrashekar Rao.TRS chief K Chandrashekar Rao will be sworn-in as the Chief Minister of Telangana on December 13 after he was unanimously elected as the leader of the state legislative party.

6. Japan picks ________ as symbol for 2018.
a) Cyclone
b) disaster
c) Peace
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer b) disaster. Japan has picked the kanji character for “disaster” as its “defining symbol” for the year 2018, following a series of natural disasters that struck the country this year.

7. Who has been appointed as RBI Governor for three years?
a) Shaktikanta Das
b) Shivananda Raj
c) Yogeshwara Rao
d) Amirtha Elango

Click here to View Answer
Answera) Shaktikanta Das. Shaktikanta Das, who was Economic Affairs Secretary when demonetisation was announced, has been appointed as the RBI’s 25th Governor for a period of three years.

8. International Mountain Day observed on __________.
a) December 09
b) December 10
c) December 11
d) December 12

Click here to View Answer
Answer c) December 11. The Theme for the 2018 edition of the International Mountain Day is: “#MountainsMatter”.

Leave a Comment