Current Affairs Quiz – December 11 & 12 2021

Current Affairs Quiz – December 11 & 12 2021

Current Affairs Quiz – December 11 & 12 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which Indian state has retained the top position in the list of states with the most employable talent?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra. According to the 9th edition of India Skills Report (ISR) 2022, released by Wheebox, Maharashtra has retained the top position in the list of states with the most employable talent followed by Uttar Pradesh and Kerala.

2. Federal Bank has entered into a Bancassurance partnership with _________________.
a) Star Health and Allied Insurance Co Ltd
b) United India Assurance
c) TATA AIG
d) Religare

Click here to View Answer
Answer a) Star Health and Allied Insurance Co Ltd

3. Fortune India released the list of most powerful women in India 2021. Who ranked first?
a) Mamta Banerjee
b) Sonia Gandhi
c) Nita Ambani
d) Nirmala Sitaraman

Click here to View Answer
Answer d) Nirmala Sitaraman. She is followed by Reliance Foundation Chairperson and Goodwill Ambassador Nita Ambani in 2nd position, and Soumya Swaminathan, Chief Scientist, World Health Organization (WHO) at 3rd.

4. The Royal Institute of British Architects (RIBA) has announced that Indian architect ___________ will be the recipient of the 2022 Royal Gold Medal.
a) Kalyan Chopra
b) Balkrishna Doshi
c) Sunil Kumar Aacharya
d) Parveen Gupta

Click here to View Answer
Answer b) Balkrishna Doshi.

5. The venue for the 4th Asian Youth Para Games is __________.
a) New Delhi
b) Riffa
c) Kathmandu
d) Islamabad

Click here to View Answer
Answer b) Riffa. India claimed 41 medals (12 Gold, 15 Silver, 14 Bronze) at the 4th Asian Youth Para Games (AYPG), Asia’s biggest event held at Riffa city, Bahrain.

6. The Haiderpur Wetland is in which Indian state?
a) Maharashtra
b) Uttar Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh. The Haiderpur Wetland abutting the Madhya Ganga barrage, about 10 km from Bijnor in western Uttar Pradesh, has been recognised under the 1971 Ramsar Convention on Wetlands.

7. International Mountain Day is observed on _________.
a) December 10
b) December 11
c) December 12
d) December 13

Click here to View Answer
Answer b) December 11. The theme of this year’s International Mountain Day (IMD) on 11 December will be sustainable mountain tourism.

8. Who has been appointed as the head of UNICEF?
a) Catherine Russell
b) Antonio Guterres
c) Soumya Swaminathan
d) Atal Chandra Banerjee

Click here to View Answer
Answer a) Catherine Russell.

9. Which Indian state team won the Senior Women’s National Football Championship?
a) Meghalaya
b) Manipur
c) Mizoram
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) Manipur.

10. Who won the F1 World Championship Title 2021?
a) Lewis Hamilton
b) Max Verstappen
c) Kimi Raikkonen
d) Sergio Perez

Click here to View Answer
Answer b) Max Verstappen. Red Bull’s Max Verstappen wins Abu Dhabi Grand Prix, clinches F1 championship with last lap move.

Leave a Comment